România, zguduită de 12 seisme ale vecinilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii din vestul şi sudul ţării au trăit ieri noapte clipe de coşmar când au simţit că se mişcă patul cu ei: a fost cutremur! În câteva ore, în Serbia, Grecia şi Turcia au fost 12 cutremure! Unul a omorât două persoane şi a făcut pagube importante.

În Serbia, au fost nouă cutremure în mai puţin de patru ore, dintre care unul a avut magnitudinea de 5,8 pe scara Richter şi a omorât cel puţin două persoane din localitatea Grzd, a rănit alte 50 de locuitori, a afectat spitalul şi primăria, precum şi numeroase imobile.

Cristina Pop, de 30 de ani, era internată cu bebeluşul ei la Spitalul din Drobeta Turnu-Severin şi dormea iepureşte ca să supravegheze somnul copilului. „Am simţit că se mişcă patul cu mine şi m-am speriat. Cutremurul nu era mare, mi-am dat seama imediat, dar spitalul este vechi şi m-am temut să nu înceapă să cadă pereţii. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic, iar bebe al meu nici nu s-a trezit", ne-a povestit tânăra mămică.

simeon stalpnicul png

Şi Gica Olaru, de 56 de ani, din Turnu Severin a fost trezită din somn de un cutremur. Femeia locuieşte într-un bloc, la etajul patru şi s-a trezit brusc când patul a început să se mişte. Abia dimineaţă a aflat că unda seismică venea de la mulţi kilometri, tocmai din Grecia, unde a fost un cutremur de magnitudine 5,8.

În total, în câteva ore, în jurul nostru au fost 12 seisme: 9 în Serbia, cel în Grecia, unul în Turcia, tot de 5,8, şi unul în Marea Egee. În ţara noastră, activitatea din Vrancea este „modestă": de luni, când au fost două seisme mici, de magnitudine 3, s-a făcut linişte. „Este bine, aşteptam să fie mai mari, peste 5, dar ultimele au fost atât de slabe, încât abia am putut să le înregistrăm. Cutremurele din Serbia au fost de suprafaţă, de aceea au făcut pagube şi le-am simţit şi noi", ne-a explicat Victorin Toader, de la Institutul de Seismologie Aplicată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net