În România nu a operat-o nimeni, în Germania doctorul Săndică i-a salvat viaţa!

Ultima actualizare:

Fetița s-a născut pe 21 decembrie 2010, la spitalul Elias din București. El, tăticul, Andrei Ioniță, a trăit cea mai intensă fericire atunci când medicul l-a anunțat că micuța lui prințesă e un copil de nota 10. A văzut-o, iar din scutecele albe i-a surâs cel mai frumos bebeluș din lume. Apoi...

Medicul neonatolog le-a dat vestea, după primul control amănunțit: Antonia are un suflu sistolic la inimioară și trebuie văzută de un specialist. Imediat fetiței i s-au făcut investigații la spitalul "Marie Curie", iar medicul a depistat o malformație congenitală cu displazie pulmonară. Pericol de moarte!Doamne, cum îi pulsa inima Antoniei! Altfel, însă, îi pompa micuței sângele prin artere decât tăticului ei, atunci când o aștepta să vină pe lume.

Trebuiau să facă tot posibilul ca fetița lor să aibă dreptul la viață. Au luat legătura cu spitalul specializat din Târgu Mureș. Li s-a promis o programare pentru data de 24 ianuarie, urmând ca medicii de la Elias și cei de la Tîrgu Mureș să desfășoare protocolul pentru transferul copilului. Disfuncțiile din sistemul nostru sanitar și-au spus din nou cuvântul, iar fetița nu a ajuns să fie operată în acea zi. Tatăl spune că de la Tg Mureș li s-a comunicat (pe 24.01) că nu se vor mai face intervenții chirurgicale până la sfârșitul lunii februarie.

Nu puteau să stea să aștepte, să trăiască cu teama că, în orice moment, inima Antoniei se va opri. Au aflat că în Germania, la clinica „Herz- und Diabeteszentrum NRW" din Bad Oeynhausen, un medic roman face minuni. Chirurgul cardiolog Eugen Săndică. I-au trimis un mail cu actele fetiței. Au și primit răspuns imediat. Nici noi, de la campania "Din inimă pentru copii", la care a apelat tatăl Antoniei pentru ajutor financiar, nu am reușit să ținem pasul cu evoluția cazului. Starea de sănatate a fetiței s-a deteriorat și, pe 7 februarie, dr. Săndică i-a chemat de urgență la clinică. Pe 10 februarie, Antonia a intrat în sala de operație. Acum e bine, în afara pericolului.

Problema financiară a rămas. Vă rugăm să ajutați acest copil, cu cât de puțin! Vă vom ține la curent cu tot ce i se întâmplă micuței și suntem siguri că vă vom arăta curând o prințesă sănătoasă, cu o inimioară ce va bate "tica-tac, tica-tac" ca orice inimă de copil.

Puteți face donații pe numele Antonia Ioniță în contul RO09RNCB0286001133100003 (lei), deschis la BCR - sucursala Tunari de Fundația Adevărul

Ce spune medicul care i-a salvat viața

Dr. Eugen Săndică: "Copilul a sosit in Germania pe 7 februarie, insotit doar de parinti. De la aeroport, copilul a fost transportat la clinică cu un elicopter deoarece starea generală se degradase foarte mult, copilul devenind intens cianotic. Diagnosticul la internare: Transpoziție de mari vase, defect septal interventricular, defect septal interatrial, ectazie de trunchi și ramuri de arteră pulmonara. Am operat-o pe Antonia-Andreea Ioniță pe data de 10 februarie. Operația efectuată a constat in corecția totală a malformației: Switch Arterial, închiderea defectului septal interventricular, închiderea defectului septal interatrial, ligatura-sectiune ligament arterial. Operația a decurs foarte bine, fără complicatii intra și postoperator. Dupa 36 de ore a fost detubată, putand să respire singură. Evoluția postoperatorie până în acest moment e foarte bună".

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003

Cont euro: RO36RNCB0286001133100002

Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)CUI RO15162540

Sunaţi pentru donaţii!

0900.900.942- pentru 2 euro

0900.900.940-pentru 5 euro

Numerele sunt accesibile numai în reţeaua Romtelecom.

Banii vor ajuta la rezolvarea cazurilor grave.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net