România are mai puţine şanse de a scăpa de vizele pentru SUA

Ultima actualizare:

După o scădere spectaculoasă a ratei de refuz a vizelor în 2008 faţă de 2007 (de la 37% la 25%), rata de respingere a vizelor pentru România a crescut din nou în anul fiscal 2009, la 26,3%. Pentru ca o ţară să fie inclusă în programul Visa Waiver, deci pentru ca cetăţenii ei să fie scutiţi de obligativitatea obţinerii prealabile a unei vize de intrare pe teritoriul american, rata de respingere a vizelor nu trebuie să fie mai mare de 3%, potrivit legislaţiei intrate în vigoare de la 1 iulie.

Noul ambasador american la Bucureşti, Mark Gitenstein, sugerase recent că speră că vor fi progrese în ceea ce priveşte Visa Waiver pentru România până la sfârşitul mandatului său de trei ani. Departamentul pentru Securitate Internă se fereşte însă să se pronunţe în legătură cu acest orizont de timp schiţat de ambasador.

MAE, "preocupat" de şansele României privind Visa Waiver

România a avut o rată de refuz a vizelor SUA de 26,3% în anul fiscal 2009, în creştere cu 1,3% faţă de anul precedent, în condiţiile în care acest indicator este cel mai mare obstacol pentru intrarea în programul Visa Waiver, prin care se elimină obligativitatea vizelor, potrivit datelor făcute publice de către Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite (DHS). DHS a publicat lista ratelor de refuz pe naţionalităţi pentru anul fiscal 2009 (octombrie 2008 - septembrie 2009). Rata României este una dintre cele mai mari din UE, singura ţară care o depăşeşte fiind Marea Britanie, cu 27,8%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net