România află în cel mult două zile dacă primeşte dozele de vaccin

Ultima actualizare:

"Sperăm că ne vor da vaccinul, deocamdată nu pot spune ce şanse avem. Aştept răspunsul lor în 24-48 de ore", a spus Cercel. Acesta a anunţat că autorităţile române au trimis cereri pentru dozele de vaccin către companiile farmaceutice Novartis, Baxter, Pasteur şi GlaxoSmithKline.

Potrivit acestuia, deşi vaccinurile sunt produse de diferite institute, au aceeaşi tulpină, deci şi aceleaşi efecte, iar efectele secundare sunt minore (durere la înţepătură, o uşoară mâncărime), a explicat acesta.

Secretarul de stat din cadrul MInisterului Sănătăţii a precizat că preferă să-i ştie pe copii la şcoală decât acasă, deoarece aşa se poate afla mai repede dacă apar noi cazuri.

"Copilul mai bine stă la şcoală, unde este supravegheat şi de unde sunt anunţat dacă se întâmplă ceva, dacă are simptome de gripă, decât să stea acasă. Luăm în calcul închiderea acestora (a şcolilor, n.r), dar după ce vom avea vaccinul. Sperăm însă să nu fie cazul", a adăugat secretarul de stat.

Referitor la limitarea întâlnirilor publice, secretarul de stat a menţionat că este o măsură care va fi aplicată "dacă se consideră că avem transmitere sistemică, ceea ce nu avem încă".

Autorităţile sanitare sunt atente în prezent la cazurile de import, pentru că sunt în continuare multe, însă urmăresc şi cazurile locale, astfel încât să vadă delimiteze arealul de răspândire.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 36 de noi cazuri de gripă A/H1N1, la pacienţi din Timiş, Suceava, Iaşi, Dolj, Bucureşti, Sibiu şi Ploieşti, majoritatea acestora fiind cazuri de import. Nu a fost depistat niciun caz cu complicaţii.

Mai citeşte şi:

Suceava: Trei noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate

Virusul ucigaş face ravagii în ţările din jurul României

România, în alertă din cauza gripei porcine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net