Români, însemnaţi cu stampile de jandarmii francezi

Ultima actualizare:

Controversã! Aceasta a fost urmarea dupã ce o unitate de jandarmerie francezã, din regiunea Essonne, a folosit o metodã neobişnuitã de identificare a imigranţilor, informeazã publicaţia francezã "Liberation".

Operaţiunea avea ca scop aducerea la cunoştinţă grupului de bulgari şi români a unei dispoziţii a prefecturii, prin care erau obligaţi să părăsească teritoriul, în cursul lunii.

Astfel, pentru a facilita controlul a peste 100 de români şi bulgari care locuiau ilegal într-o tabarã improvizatã în apropiere de localitãţile Ormoy şi Villabe, jandarmii francezi au ştampilat persoanele luate în evidenţã.

Mãsura aceasta a fost aplicatã pentru a evita identificarea şi verificarea unei persoane de douã ori. Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, a declarat cã procedura este “nepotrivitã” într-o astfel de situaţie.

“Nu suntem vite”

Asociaţia "Solidaritate cu familiile române" şi-a exprimat surprinderea privind această măsură. "Nu suntem vite", a protestat una din persoanele controlate.

“Acesta nu este un mod de a trata fiinţele umane”, declară militantul Yves Bouyer, membru al asociaţiei. Procesul acesta ne aminteşte de numerele atribuite evreilor în cel de-al doilea Razboi Mondial.

Citiţi mai multe pe adevarul.es

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net