Româncă premiată de Barack Obama pentru rezultate excepţionale în cercetare

Ultima actualizare:

După ce a absolvit universitatea din Iaşi, ea a plecat, acum zece ani, în Statele Unite, unde s-a specializat în fizica supraconductorilor. Cercetările Emiliei Moroşan sunt finanţate, parţial, de Forţele Aeriene americane. Distincţia prezidenţială a fost acordată, anul acesta, unui număr de 85 de tineri cercetători, potrivit Antena 3.

Aceasta este una dintre cele mai înalte distincţii acordate de guvernul SUA cercetătorilor aflaţi la începutul carierei. Premiile au fost inaugurate de preşedintele Bill Clinton, în anul 1996 şi au ca scop onorarea cercetătorilor cu rezultate deosebite. Ceremonia de acordare a premiilor se va desfăşura la data de 13 decembrie.

"Sunt foarte încântată. Recunoaşterea meritelor imi oferă un sentiment incredibil, însă cel mai important este că voi dispune de fonduri suplimentare care îmi vor permite să angajez persoane noi" a declarat Emilia Moroşan, potrivit sursei citate.

"Am fost nominalizată de Biroul de Cercetare Strategică din cadul Forţelor Aeriene, instituţie care mi-a şi finanţat până în prezent programele de cercetare", a adăugat românca."Ştiinţa şi tehnologia constituie o parte esenţială a economiei Statelor Unite”, a declarat Barack Obama. „Sunt încrezător că aceşti cercetători, cu rezultate profesionale de excepţie, vor continua să realizeze descoperiri importante care vor ajuta ca naţiunea noastră să evolueze", a mai precizat liderul american.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net