Robi a plecat duminică în Italia

Ultima actualizare:

    Robi e al doilea  copil inclus în  campanie care a  plecat în străinătate
Robi e al doilea copil inclus în campanie care a plecat în străinătate

S-a gândit cineva că degeaba îţi statul o sumă mare de bani ca să îţi tratezi copilul în străinătate, cum ar fi 115.000 de euro, dacă eşti prea sărac ca să ai bani de drum, 500 sau 1.000 de euro, ca să ajungi la destinaţie?

Sau cum poţi rezista printre străini, dacă nu ai bani să plăteşti cazarea ca însoţitor al unui copil bolnav, să cumperi de mâncare, să poţi cumpăra o cartelă de telefon ca să ţii legătura cu familia?

Cum să plăteşti medicamente, tratament sau analize neprevăzute în cazul în care apar complicaţii, dacă nu ai bani?

Când ministerul aprobă o sumă pentru tratament în străinătate, pacientul semnează că nu va solicita bani pentru transport sau cheltuieli considerate personale - banii fiind alocaţi strict pentru un pachet de servicii medicale şi viraţi direct în contul spitalului, conform legii.

Aşa a fost şi cazul lui Robi - Robert Gherman, băiatul care de 11 ani face tranzfuzii de sânge. La 11 ani de la diagnosticarea cu talasemie majoră (Anemia Cooley) lui Robi i-a fost aprobat dosarul pentru transplant de celule stem de la donator neînrudit, în străinătate.

În ultimele luni ale anului 2009, boala se agravase atât de rău încât Robi ajunsese să facă transfuzii de sânge în fiecare săptămână, pentru a putea merge la şcoală. Părinţii, oameni simpli, au făcut tot ce a fost posibil pentru a-şi salva copilul şi pentru asta au toată stima şi admiraţia noastră!

Pe 11 ianuarie 2010, Robi a făcut o transfuzie de sânge înainte de prima plecare în Italia, iar pe 12 ianuarie a împlinit 12 ani. Colegii lui de şcoală, copii de clasa a V-a, împreună cu profesorii, i-au făcut o mare şi frumoasă surpriză! La iniţiativa directorului şcolii, copiii au strâns 500 de euro.

Au ţinut morţiş ca ei să plătească primul drum cu avionul în Italia! Felicitări copiilor şi cadrelor didactice!

Din banii pe care Robert i-a primit în cadrul campaniei „Din inimă pentru copii" (2.000 de euro), va fi asigurată cazarea pentru prima perioadă de şedere, 200 de euro, următoarele bilete de avion - 500 de euro - precum şi cazarea pentru alte 45 de zile, în perioada în care Robi va face transplantul.

Ieri, Robi, însoţit de tatăl său, a plecat la Spitalul Gaslini din Genova, Italia.

Click aici si vei vedea spotul umanitar realizat de Antoanela Lazarus si difuzat gratuit de OTV, in timpul emisiunilor «Casa Verde» si  al matinalului «Zori de zi»

Implică-te în campania "Din inimă pentru copii"

ACUM puteţi dona 2 Euro pentru copiii bolnavi, prin trimiterea unui SMS la 890 în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote (nu se percepe TVA).Servicii oferite gratuit de Vodafone, Orange şi Cosmote. Număr alocat pentru perioada 15 ianuarie - 15 aprilie 2010.

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift/BIC PIRB RO BU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI RO15162540

Dacă ajutorul pe care doriţi să-l acordaţi nu se referă la bani, scrieţi-ne pe adresa de mail:

sau contactaţi-ne la

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net