Revoluţie anti-Mitică!

Ultima actualizare:

Primul care a sărit în apărarea finanţatorului oltean a fost Marian Iancu. „Eu mi-aş dori ca Liga să nu fie folosită pentru a scoate castanele din foc.Ei trebuie să se sesizeze de unde sunt documentele conform cărora sunt liberi. Eu sper ca Liga să nu creeze precedente periculoase. Au primit acele documente şi le-au completat în folosul lor", a acuzat patronul Timişoarei. Ieri, şi Gigi Becali l-a „desfiinţat" pe Dragomir, aducându-i mai multe capete de acuzare:

1. Comisiile nu sunt independente: „Vă spun eu cum stau lucrurile. Cocean (n.r. - Valentin Cocean, preşedintele Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor) ăla este asociat cu nevasta lui Nicu Badea (n.r. - preşedintele CA al FC Dinamo), are firmă de avocatură, e independent... Ăsta, Florea (n.r. - Daniel Florea, preşedintele Comisiei de Recurs), eu sunt prieten bun de tot cu el. E independent... Ăla, Doru Neagu (n.r. - Ion Neagu, preşedintele Comisiei de Disciplină), e fratele şi copilul lui Dumitru Dragomir. Dacă îi zice Mitică Dragomir «Stai în cap», direct în cap se bagă. E independent şi ăla. Mai e şi şeful comisiei... Păi, Neagu mi-a zis mie odată că nu mi-ar fi dat niciodată amendă, dar că l-a pus Dragomir".

2. Amenzile date sunt prea mari: „Cum să dai amendă de trei miliarde? Nici în fotbalul european, unde sunt sute de miliarde de euro, nu se face aşa ceva. UEFA ne-a dat nouă amendă 10.000 pentru nu ştiu ce nenorocire. Era să iasă o crimă, petarde, metarde, i-a spart capul. Amenda? 12.000 de euro. Mitică la Ligă? Trei miliarde, 80.000 de euro. Ho, bă! Unde vezi aşa ceva?"

3. Dragomir practică dictatura. „La noi la fotbal e cum era primul secretar şi judeţul. Judeţul era al lui. Puterea lui Dragomir stă în şantajul pe care îl face cu cluburile mici. El le spune aşa: «Cluburile mari, cu Becali, vor să vă păcălească cu drepturile de televizare. Dacă nu sunt eu, vă mănâncă, nu mai luaţi banii». Dar un bun manager mai câştigă încă 30-40 de milioane..."

Conducătorii cluburilor din Liga I au forţat amânarea şedinţei în care trebuia vândut caietul de sarcini, nemulţumiţi fiind de modul în care acesta a fost întocmit.

Practic, Dragomir a împărţit drepturile TV în nouă pachete, urmând ca Liga să stabilească opţiunile după bunul plac. Astfel, nici televiziunile, care nu ştiu ce meciuri primesc în fiecare etapă, şi nici cluburile, care nu se aleg cu sumele dorite, nu sunt mulţumite.

«Contestatarii sunt tâmpiţi şi analfabeţi»

Preşedintele Ligii Profesioniste i-a răspuns foarte tăios lui Becali, după ce finanţatorul Stelei îl pusese la zid. „O să-l chem să se confrunte cu Doru Neagu şi la comisii. El trebuie să demonstreze că e dictatură şi că se face şantaj la LPF. Afirmaţiile lui sunt foarte grave. Dacă va continua în felul acesta, voi milita pentru interzicerea lui de pe toate stadioanele din Liga I. Mai mult, poate ajunge chiar persona non grata", a ameninţat Dumitru Dragomir.

Ce înseamnă asta? „N-o să mai aibă voie nici să aibă acţiuni, nici să meargă la meciuri, absolut nimic din ceea ce are legătură cu fotbalul românesc", ne-a explicat şeful LPF.

Acesta le-a luat apărarea angajaţilor săi. „Cei de la comisii sunt super independenţi. Ce, dacă eşti prieten cu cineva nu mai poţi fi independent? Numai un tâmpit poate să creadă asta. Oamenii proşti, analfabeţii cei care n-au pus mâna pe o carte, aşa gândesc. Cei care au făcut avere prin şantaje aşa cred că se întâmplă în viaţă. Dar eu, la Ligă, nu fac şantaj, eu nu fac nimic în afara legii şi a regulamentelor din fotbal", a menţionat preşedintele Ligii.

Cum vor proceda nemulţumiţii

Gigi Becali a găsit şi soluţia pentru însănătoşirea fotbalului românesc, în persoana lui Dumitru Costin, actualul preşedinte al AFAN, fiind convins că va găsi tot mai mulţi adepţi pentru a-l detrona pe Dragomir de la şefia Ligii 1.

„Vine unul ca Mititelu, pe care l-am criticat până acum cu jucătorii, care cică e nebun, dar el se bate până în pânzele albe, mai vin şi eu din spate, care zic că aşa e, mai vine şi Borcea, că aşa am vorbit cu el, mai vine încă unul care zice la fel, mai se duce şi pe la UEFA, pe la FIFA, şi pe la tribunalul civil şi să vezi cum îi pune cu botul pe labe şi se termină dictatura. Păi dictatura cum se termină? Cu revoluţie, nu? Ştiţi cine îi va curăţa? Cine va face curăţenie în fotbal? Costin. O să vedeţi. Ăla va face curăţenie, uşor-uşor în comisii", a punctat latifundiarul.

Alte tentative de a-l da jos pe Dragomir

 În aprilie 2010, George Copos a luat „foc" după cazul Varga-Bălan, propunându-l pe Gino Iorgulescu în locul actualului conducător al LPF

În 2009, Marin Condescu a propus înlocuirea lui Dragomir, acuzând faptul că regulamentele se aplică preferenţial după ce comisiile i-au dat dreptate lui Dinamo în speţa lui Ilie Iordache, caz în care conducătorul Pandurilor a pierdut un milion de euro

În 2008, fostul preşedinte al Progresului, Constantin Iacov, s-a autopropus la şefia Ligii, considerând drept „mafiot" modul în care Dumitru Dragomir conduce fotbalul românesc

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net