Revoltă ţigănească la Tribunalul Botoşani

Ultima actualizare:
Botoşani: Costică Iliuţă, în partea dreaptă
Botoşani: Costică Iliuţă, în partea dreaptă

Rudele unui tânăr arestat preventiv pentru o crimă comisă în Varşovia au protestat în faţa instituţiei sediul instituţiei. Scandalagii au mai venit la Tribunal să protesteze înarmaţi până în dinţi, spun procurorii care le-au cerut jandarmilor să nu îi piardă din ochi.

Costică Iliuţă( 37 ani, foto jos, in dreapta )  din Dorohoi este acuzat de omor calificat şi riscă până la 25 de ani de închisoare. Tânărul este arestat preventiv de 1,7 ani şi este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani.

Botoşani. Revoltă ţigani
Botoşani. Revoltă ţigani

Tânărul, poreclit Manix, face parte dintr-un clan ţigănesc din Dorohoi şi este acuzat că a omorât, în luna iulie 2008, membrul unui clan ţigănesc rival din Cisnădie-Sibiu. Crima a fost comisă într-un camping pentru emigranţi din Varşovia.  „A fost o răfuială între clanuri. Acuzatul l-a înjunghiat pe Şamo Boţi( 25 ani) de 11 ori cu un cuţit. Lovitura mortală i-a fost aplicată la nivelul genunchiului şi i-a secţionat artera femurală. Victima a murit pe loc. Nu există dubii că el este autorul. Procesul este tergiversat de rudele acuzatului",  a declarat Aurel Simion, procurorul de caz.


    Botoşani. Revoltă ţigani
Botoşani. Revoltă ţigani

Rudele acuzatului susţin că totul este o înscenare pusă la cale de clanul rival. Peste 30 de persoane au protestat astăzi în faţa Tribunalului Botoşani unde a avut loc un nou termen al procesului. „ Manix stă la puşcărie nevinovat iar adevăratul criminal este liber. Procurorii au măsluit dosarul şi nu ţin cont de probele aduse de noi şi care demonstrează că nu el a dat cu cuţitul şi alţi ţigani. În plus, Boţi a murit la spital după 36 de ore şi nu pe loc cum arată ei cu acte false", acuză Tilia Hangalet, sora acuzatului.

Costică Iliuţă, zis Manix,  fost adus  la proces sub escortă. Duba puşcăriei a fost întâmpinată cu aplauze, lacrimi şi strigăte de rudele acuzatului care nu sunt văzute cu ochi buni de către anchetatori."S-a dat dispoziţie janadrmilor care asigură paza, să îi percheziţioneze la intrarea în sala de judecată pentru a evita posibile incidente. La unul dintre termene, aceste persoane au venit înarmate cu săbii şi cuţite", a mai spus procurorul de caz.

Scandalul ar putea fi încheiat pe 22 februarie cred anchetatorii când magistraţii vor decide soarta acuzatului. Familia acestuia ameninţă că va merge până la CEDO să li se facă dreptate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image
actualitate.net
image
actualitate.net