Reţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor

Ultima actualizare:

    Costel Corduneanu a fost dus cu cătuşe la Tribunal
Costel Corduneanu a fost dus cu cătuşe la Tribunal

Procurorii DIICOT Iaşi susţin că începând cu anul 2000 Clanul Corduneanu a pus la punct o reţea de „hoţi" care acţiona la nivelul statelor din Uniunea Europeană

Constantin Bogdan fost Corduneanu, Petronela Tiugă fostă Corduneanu, Marian Tiugă, Adrian Corduneanu, Gheorghe Rusu fost Corduneanu, Liviu Vasile Corduneanu fost Pipoş, Viorel Potârac coordonau persoanele trimise în străinătate pentru a săvârşi infracţiuni.

Potrivit anchetatorilor, membrii reţelei îşi racolau unii discipoli de la 10-12 ani şi îi duceau ulterior în Iugoslavia, unde îi supravegheau şi îi „specializau", iar ulterior îi trimiteau „la muncă" în alte state din Uniunea Europeană. De asemenea, pentru a-şi recupera datoriile pe care le aveau la clanul Corduneanu unele persoane erau puse să fure în locurile şi în condiţiile indicate de membrii reţelei.

Conform procurorilor, „hoţii" erau cazaţi în zone retrase, li se luau paşapoartele şi actele, erau umiliţi şi în cazul în care erau prinşi li se angaja un avocat pentru a-i îndatora.Viorel Potoroc ar fi fost cel care ar fi supravegheat "hoţii" din Spania şi care ulterior expedia în ţară sume de bani, care erau „spălate" de Constantin Bogdan.

Petronela şi Marin Tiugă ar fi controlat şi ei după spusele procurorilor o reţea de 19 persoane, care au săvârşit furturi şi tâlhării în Spania şi Germania. „În aceste condiţii membrii grupării Codrduneanu au obţinut sume foarte mari de bani pe care le-au investit în achiziţionarea de autoturisme, achiziţionarea sau construirea de imobile", se precizează în propunerea de arestare a procurorilor.

Probe adunate cu ajutorul FBI

În afacerea cu "hoţi" membrii clanului Corduneanu ar fi băgat 70.284 euro, însă ar fi câştigat 1,65 milioane euro. Pentru a-şi recupera libertatea, unele personae puse să fure, ar fi plătit sume foarte mari de bani.

Pentru a aduna probe în legătură cu aceste fapte anchetatorilor români le-au fost furnizate date referitoare la transferurile de bani Western Union ale clanului Corduneanu de FBI. Doar Petronela Tiugă ar fi primit în acest mod aproximativ 400.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net