”Remember Mihaela Runceanu” - spectacol în memoria artistei în club ”The Silver Church”

Ultima actualizare:

    Pentru cei care au cunoscut-o, Mihaela a fost un exemplu, un om care s-a dăruit şi a trăit pentru artă.
Pentru cei care au cunoscut-o, Mihaela a fost un exemplu, un om care s-a dăruit şi a trăit pentru artă.

Prietenii, foştii elevi şi rudele artistei se întâlnesc după 20 de ani de la dispariţia acesteia, pentru a-şi aminti de una dintre cele mai mari voci din muzica românească.

Spectacolul dedicat artistei este organizat de Asociaţia Culturală Fan Club Mihaela Runceanu şi este programat astăzi, la ora 17.00, în clubul The Silver Church, din Calea Plevnei nr.61. Intrarea este liberă.

Prima dată când am văzut-o pe Mihaela Runceanu a fost în 1986, pe litoral, la Club Paradis din Jupiter. Făcea repetiţii, iar eu aveam şapte ani. De atunci am rămas fascinată de vocea ei”, îşi aminteşte Bianca, una dintre membrele fun clubului Mihaela Runceanu.

Pentru cei care au cunoscut-o, Mihaela a fost un exemplu, un om care s-a dăruit şi a trăit pentru artă. „Am avut o copilărie fericită şi asta datorită vacanţelor la mare, perioade care au fost umplute de prezenţa ei.

Mama lucra la Garda Financiară şi trei luni pe an era detaşată pe litoral pentru controale. La Eforie o găseam în fiecare seară pe Mihaela. Îi plăceau copiii şi aşa «m-a adoptat». Am devenit «fina» ei”, povesteşte tânăra.

Ţin minte că în nopţile lungi de vară din anii ’80 se făceau serate ruseşti şi nemţeşti pe litoral.

Dacă o ruga cineva să cânte melodii străine, rămânea pe scenă şi până la 3.00 dimineaţa. Era o bucurie imensă pentru ea să cânte”, mai spune prietena Mihaelei, care s-a întors din Germania, pentru a susţine evenimentul „Eu nu te-am uitat”.

Era o perfecţionistă!

Mihaela Runceanu nu s-a mulţumit doar să cânte. A descoperit şi susţinut talente ca profesor la Şcoala Populară de Arte. „Datorită doamnei Mihaela am intrat la Şcoala Populară de Artă. N-aveai cum să n-o iubeşti.

Nu se lăsa până nu ieşeau perfect vocalizele. Era o perfecţionistă”, îşi aduce aminte fostul elev Aurel Toma Petru, fondatorul fan clubului Mihaela Runceanu.

 

Ascultă aici una dintre piesele de succes ale Mihaelei.

O voce ucisă prea devreme

Artista a fost ucisă în urmă cu 20 de ani, în propria garsonieră din Bucureşti, pentru jaf. „În dimineaţa fatidică am urcat în maşina 226, să merg la şcoală, şi am auzit două doamne: «Ai auzit, aseară? A murit Mihaela Runceanu!»

Eu, care mă despărţisem cu câteva ore în urmă de ea, am râs în sine şi abia aşteptam să ajung la şcoală să-i spun: «Auziţi, doamnă, că aţi murit». Tare aş fi vrut să fie o glumă”, spune cu tristeţe Toma Petru.

Printre foştii elevi care vor fi astăzi la spectacolul comemorativ se numără Adrian Daminescu, George Nicolescu, Adrian Enache, Carmen Trandafir, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Daniel Iordăchioaie.

Mihaela Valentina Runceanu s-a născut la 4 mai 1955, la Buzău. Între 1970 şi 1974, a urmat Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie.

În perioada liceului a cântat în orchestra simfonică a oraşului, care se afla pe lângă Casa orăşenescă de cultură. În 1974 a fost admisă la Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa profesor Giuleanu, cu media 9,95.

Citește și:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net