Regizorul Guillermo del Toro părăseşte filmările la "The Hobbit"

Regizorul Guillermo del Toro nu va mai regiza mult aşteptatul film "The Hobbit", continuare la trilogia "Lord of the Rings", din cauză că data începerii filmărilor a tot fost amânată.

"În contextul în care data începerii filmărilor la "The Hobbit" a tot fost amânată, mă văd nevoit să iau una dintre cele mai grele decizii din viaţa mea", a spus del Toro pe fun-clubul "Lord of the Rings", citat de www.huffingtonpost.com.

"După doi ani în care am trăit, am respirat şi am muncit la crearea fascinantului Pământ de Mijloc al lui Tolkien, trebuie, cu un regret imens, să părăsesc acest proiect", a mai declarat Guillermo.

Săptămâna trecută, regizorul ce a realizat filme precum "Pan's Labyrinth", "Blade II" şi cele două "Hellboy" a zis că pelicula "Hobbit" tot n-a primit acordul să înceapă filmările.

"Nu pot exista date de începere, până când situaţia de la studiourile MGM nu se rezolvă. Ei deţin o foarte mare parte din drepturi", a mai precizat del Toro.

Producătorul "The Hobbit", Peter Jackson, a declarat că regretă plecarea lui Del Toro, dar înţelege că amânările repetate l-au determinat să renunţe la numeroase proiecte în care ar fi trebuit să fie implicat.

"Suntem foarte trişti pentru că trebuie să-l vedem pe Guillermo plecând, dar înţelegem că durata lungă a acestor două filme l-a determinat să compromită şi alte proiecte pe termen lung.

Concluzia este că Guillermo pur şi simplu nu a putut să stea 6 ani în Noua Zeelandă, doar pentru a face aceste filme, când contractul lui vorbea doar de 3 ani.

Guillermo este unul dintre cei mai talentaţi şi remarcabili oameni pe care i-am întâlnit şi a fost o bucurie absolută să lucrez alături de el
", a mai spus Jackson.

Primul film "The Hobbit" va fi lansat în cinematografe în luna decembrie 2012, au anunţat cei de la Warner Bros în luna aprilie. Cea de-a doua parte a fost programată pentru decembrie 2013.

Citeşte şi:

Studiourile MGM, aproape de faliment


La filmul "The Hobbit" se va lucra un an de zile

Loading...