Rechini, „chirurgi“ şi peşti piranha la Jibou

Ultima actualizare:

Directorul Grădinii Botanice, Cosmin Sicora, spune că turiştii pot veni în fiecare zi, între orele 8.00 – 16.00, să viziteze „oaza verde“ din Jibou. „De săptămâna viitoare, apropiindu-se sărbătorile de iarnă, programul va fi prelungit până la ora 20.00”, mai spune Sicora. Dacă vremea capricioasă nu le permite celor care trec pe la Grădina Botanică să facă o plimbare prin parc sau să vadă mistreţii şi căprioarele din pădurea din apropiere, turiştii se pot refugia în serele cu plante tropicale sau în sălile cu acvarii.

La un pas de peştii piranha

În sere sunt expuse plante tropicale şi subtropicale, grupate în funcţie de ţara de origine. Palmierii au propria lor aripă, la fel ferigile şi plantele mediteraniene: măslinul, mirtul, dafinul, lămâiul şi portocalii. În sera plantelor australiene, pot fi întâlnite exemplare de Ficus sau Eucalipt. O altă seră adăposteşte peste 750 de specii de cactuşi şi plante suculente originare din deşerturile africane şi ale Americii de Nord şi de Sud.

Dacă nu aţi văzut până acum un peşte piranha, aveţi un motiv în plus să ajungeţi la acvariile de la Jibou. Copiii se pot bucura şi prezenţa altor specii spectaculoase: porcul de mare cu ţepi, peştii „chirurgi“, nisetrul, păstruga, rechinii de apă dulce, peşti „neon“, peşte „fluture birjar“, peşte „clovn“ sau peşte „înger“.

Moş Crăciun vine la Grădina Botanică

Începând de săptămâna viitoare, parcul grădinii botanice va fi transformat într-un mic orăşel, cu o reconstituire a ieslei în care s-a născut Iisus şi cu o sanie, de unde Moş Crăciun le va da cadouri copiilor în a treia zi de Crăciun. Tot în curte, a fost amenajată o terasă unde turiştii se pot opri pentru un ceai sau o cafea. „În această perioadă vom avea program prelungit, până la ora 20.00. În orăşelul de Crăciun se vor ţine şi concerte de colinzi şi muzică populară“, mai spune Sicora.

Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulţi şi de 3 lei pentru elevi, iar copiii sub şapte ani pot intra gratis. Turiştii pot să-şi cumpere şi ghivece cu flori crescute în serele Grădinii Botanice, preţul fiind sub cel practicat în florării. Spre exemplu, „Crăciuniţa“, o floare de sezon nu costă mai mult de 15 lei.

Cifră: 15 lei costă o Crăciuniţă cumpărată din Grădina Botanică din Jibou.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net