Real Madrid "a spart" un miliard de dolari pe jucători

Ultima actualizare:

    Printre vedetele cumpărate cu multe zeci de milioane de euro s-a numărat şi brazilianul Kaka.
Printre vedetele cumpărate cu multe zeci de milioane de euro s-a numărat şi brazilianul Kaka.

Strategia clubului spaniol de fotbal Real Madrid de a cheltui sume imense pentru transferarea de jucători este nesustenabilă, pentru că sumele generate de drepturile de televiziune, sponsorizare şi comerţ nu pot acoperi cheltuielile de 735 milioane de euro (1,1 miliarde dolari) date pe cei 40 de jucători care au fost aduşi la Real între 2003 şi 2009, se arată într-un studiu efectuat de Jose Maria Gay, profesor de contabilitate la Universitatea din Barcelona şi expert în finanţe în fotbal.

Investiţia a contribuit la un deficit de 559 milioane euro între 2000 şi 2009, iar ultimele cheltuieli colosale ale noului preşedinte Florentino Perez, care a risipit circa 250 milioane de euro pe jucători, inclusiv pe Cristiano Ronaldo şi Kaka, va duce la creşterea deficitului la peste 800 miioane euro, apreciază Gay, preluat de Agerpres.

"Cele mai importante posibile venituri ale Realului nu vor fi nici pe departe de ajuns pentru a acoperi aceste cheltuieli", precizează Gay, adăugând: "Este o investiţie foarte riscantă".

Potrivit studiului amintit, rivala Realului, FC Barcelona, a cheltuit 365 milioane euro pentru 35 de jucători între 2003 şi 2009, iar deficitul acumulat dintre 2000 şi 2009 a fost de 66 milioane de euro.

De altfel, printre cei mai importanţi jucători ai echipei catalane figurează jucători crescuţi prin programul propriu de juniori, cum sunt Lionel Messi, Xavi şi Andres Iniesta.

"Cred că modelul economic al Barcelonei este sustenabil", a declarat Gay, care este un fan Espanyol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net