Răzvan Lucescu: "Vreau respect de la jucătorii mei"

Ultima actualizare:

"Am anumite idei şi principii. Am respect faţă de jucătorii mei, aşa cum aştept şi de la ei pentru mine, pentru echipă, pentru muncă. Dacă vreun jucător nu înţelege asta, o să iau măsuri. Nu voi face afirmaţii despre unul sau altul dintre jucători. Eu nu sunt antrenor la echipă de club ca să pot da jucători afară. Deşi Mutu şi Cristea au stat mai mult în acea seară, nu s-a pierdut cu Serbia din această cauză. După meciul cu Feroe vom trage concluziile", a spus Lucescu.

Selecţionerul a adăugat că înfrângerea cu Serbia este cea mai mare dezamăgire din cariera sa de antrenor: "Poate a fost cea mai mare dezamăgire a mea, a mai fost meciul din sferturile Cupei UEFA cu Rapid, însă atunci era altă miză".

Lucescu susţine că eşecul categoric în faţa Serbiei reprezintă o pată neagră pentru fotbalul românesc: "Eu şi toţi jucătorii din lot suntem responsabili pentru eşecul din Serbia. Cu Franţa am murit pe teren, însă cu Serbia am intrat prea relaxaţi. Ar trebui să uităm de acest meci, deşi nu cred că vom reuşi aşa de repede. O să am de învăţat din înfrângerea cu Serbia. Pentru noi, jucătorii şi antrenorii, e cel mai greu, pentru că rămânem cu proporţia rezultatului. Pentru noi rămâne o pată neagră, chiar dacă miza nu era mare, nu am găsit motivaţia, a fost doar un accident. Ca lot nu ne putem compara cu forţele mari ele Europei. Indiferent cine venea pe bancă naţionalei, nu reuşea mai mult".

Echipa naţională a României a pierdut, sâmbătă, în faţa Serbiei, scor 0-5, acesta fiind cel mai categoric eşec al tricolorilor după o pauză de 26 de ani, atunci când prima reprezentativă era învinsă de Ţara Galilor, tot la o diferenţă de 5 goluri.

Selecţionerul a mai afirmat că în viitoarea campanie de calificare îşi va consolida un nucleu de bază la prima reprezentativă şi nu va mai rula foarte mulţi jucători la lot: "Viitorul nu e grozav, nici prezentul nu e, dar o calificare se poate asigura prin multă muncă. Sunt într-o situaţie de a încerca, de a forma un anumit nucleu pentru următoarea campanie, atunci când nu va mai exista alternanţa asta mare de jucători. În campania următoare vor veni meciurile grele, acolo este miza cea mare şi acele partide trebuie câştigate".

Jucătorii pregătiţi de Răzvan Lucescu vor întâlni în ultimul meci al preliminariilor pentru turneul final din Africa de Sud reprezentativa Insulelor Feroe, miercuri, 14 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Municipal din Piatra Neamţ.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net