Răspunsul la întrebarea care macină milioane de bărbaţi: «După 50 de ani, mai ai chef de sex?»

Ultima actualizare:

    Scrie-ne  ce probleme  ai în amor
Scrie-ne ce probleme ai în amor

Sandu are o relaţie cu o femeie mai mare decât el cu doi ani. El o iubeşte foarte mult şi doreşte să ştie până la ce vârstă pot întreţine femeile relaţii sexuale.

 "Bună, Ioana. Mă numesc Sandu şi am 46 de ani. De doi ani am cunoscut o doamnă în vârstă de 48 de ani. Plăcându-mi, am abordat-o dar ea a rezitat propunerilor mele cu tentă sexuală. Cu câteva luni în urmă a cedat. În ultimii trei ani ea nu a avut relaţii intime cu vreun bărbat. Sunt încântat de pasiunea cu care face sex, dar am câteva nelămuriri. Patima cu care mi se dăruieşte poate fi din cauză că a avut această perioadă de abstinenţă, sau pentru că e în perioada de premenopauză pe care o traversează de un an de zile? Oare, ajungând la menopauză, apetitul sexual se va diminua?"

Dragă Sandu, dragostea nu ţine cont de vârstă, iar cu cât înaintăm în vârstă începem să o conştientizăm mult mai profund cu toate implicaţile ei. Mă bucur să constat, că o femeie încă mai poate fi atrăgătoare şi la o vârstă puţin mai înaintată şi să se dăruiasca cu foarte multă pasiune din punct de vedere sexual. Iar tu, Sandu, nu ar mai trebui să-ţi faci tot felul de gânduri, legate de pasiunea ei de a face sex cu tine, fiindcă asta e o dovadă clară că te place şi se simte foarte atrasă de tine. Într-adevăr dorinţa ei de a face sex cu pasiune poate veni şi din faptul că a avut o perioadă mai lungă de abstinenţă, dar nu e o regulă.

O altă problemă pe care tu ai ridicat-o în scrisoare e legată de faptul că iubita ta e în perioada de premenopauză şi îţi e teamă că în momentul în care va intra la menopauză ea nu va mai fi la fel de dornică de sex.

Premenopauza şi menopauza sunt procese normale şi naturale în viaţa fiecărei femei. Însă la menopauză lucrurile se complică puţin datorită modificărilor hormonale, în sensul că femeia îşi poate pierde dorinţa pentru a face sex şi din punct de vedere sexual nu mai funcţionează aşa cum trebuie. Nu se mai excită aşa uşor, nu se mai lubrifiază natural, iar penetrarea în această situaţie să devină dureroasă.

Însă sunt şi femei care la menopauză experimentează o creştere a dorinţei sexuale. Intimitatea nu înseamnă doar act sexual, dragostea şi afecţiunea pot fi manifestate în mai multe moduri. Masajul, plimbările în aer liber, o cină romantică, o muzică de calitate, discuţiile pe teme sexuale pot menţine o atmosferă caldă şi relaxantă în relaţie în perioada în care femeia e la menopauza iar partenerii să se simtă atraşi unul de celălalt.

Dacă ai o problemă în amor şi vrei sfatul sex-expertei, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic "pentru Ioana", sau pe e-mail sex@click.ro. Scrisorile îşi vor găsi răspunsul în această pagină. Iar în fiecare luni şi joi, de la 00.00 la 01.00, nu rata videochatul erotic cu Ioana, pe click.ro.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net