Radarele minune au cutie neagră

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vitezomanii au motive serioase de îngrijorare. Dacă până acum se gândeau că mai pot fenta radarul cu detectoare sau că pot ajunge la înţelegere cu poliţiatul, noile aparate de măsurat viteza le-au năruit orice speranţă. Dotate cu un sistem performant de stocare, veridicitatea înregistrărilor nu mai poate fi contestată aşa usor: radarele-minune au cutie neagră.

Noile radare i-au speriat pe majoritatea conducătorilor auto şi nu degeaba. Chiar dacă aparatele, de origine americană, funcţionează pe frecvenţa veche, ele nu mai pot fi "păcălite" de nici un fel de detector. Asta pentru că sunt tot timpul în "stand by", şi nu emit nici un fel de undă.

Radarele se declanşează fie automat, dacă e depăşită viteza setată, fie manual, de poliţist, în momentul în care acesta observă o maşină a cărui şofer a încălcat regulile de circulaţie.

Mai mult, aparatul are un fel de prememorie, care "vede" imaginile cu 30 de secunde înainte de declanşarea butonului de înregistrare. Dacă vitezomanii mai aveau până acum o şansă să se agaţe de neclarităţile din fotografiile realizate de vechile radare profitând de vremea rea, acum poliţiştii promit că noua aparatură nu va da greş.

"Permite înregistrare pe orice fel de vreme. Fie că plouă, e ceaţă, sunt minus 20 grade sau plus 60 de grade, imaginile vor fi foarte clar redate", ne-a spus agentul principal Valentin Coricovac.

Radarul minune are performanţa de a înregistra până la 30 de ore, cutia neagră fiind bine "ascunsă» în portbagajul noilor maşini ale Poliţiei Rutiere.

Citeşte şi:Aşa puteţi păcăli radarul-minune!Viteză de Cartea Recordurilor! Prins pe motocicletă, cu 615 km/hŞoferiţă surprinsă pe Autostrada Soarelui cu 225 de km/h

Detectorul radar te anunţă prea târziu!

Înarmaţi cu unul dintre cele mai performante detectoare, am pus la încercare vigilenţa noului aparat radar al Poliţiei Rutiere.

simeon stalpnicul png

Din păcate, am „simţit" prezenţa radarului exact în momentul în care poliţistul a apăsat pe buton. A fost prea târziu! Viteza fusese deja înregistrată.

Chiar dacă am pus imediat frână, nu am mai putut "păcăli" noul radar.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net