Protecţie împotriva maladiei lui Alzheimer, telefonul mobil

Ultima actualizare:

    Românii vorbesc mult la telefon
Românii vorbesc mult la telefon

Timpul petrecut cu urechea lipită de un telefon mobil ar putea proteja împotriva maladiei lui Alzheimer, făcând-o chiar să regreseze, relevă un studiu care îşi bazează concluzia pe experienţe făcute pe şoareci şi publicat miercuri în SUA, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au expus circa o sută de şoareci unui flux de unde electromagnetice emise de telefoane portabile timp de o oră sau două în fiecare zi timp de şapte-opt luni.

O mare parte din aceste rozătoare a fost modificată genetic pentru a dezvolta echivalentul maladiei lui Alzheimer şi probleme cu memoria îmbătrânind, în timp ce ceilalţi erau normali şi nu prezentau nicio predispoziţie genetică maladiei.

"Am fost surprinşi să constatăm că o expunere la telefonul portabil începând de la vârsta adultă protejează memoria şoarecilor care ar fi dezvoltat altfel simptome ale bolii lui Alzheimer", explică Gary Arendash, profesor de neurologie la Universitatea din Florida, principalul autor al acestei lucrări apărute în revista Journal of Alzheimer's Disease.

"Cel mai uluitor a fost că undele magnetice emise de telefoanele portabile au restabilit o funcţionare normală a memoriei şoarecilor bătrâni care sufereau de maladia lui Alzheimer", subliniază el.

Acest studiu a arătat că undele electromagnetice emise de telefoanele portabile au făcut să dispară depozitele de peptide beta-amyloid, o proteină, din creierul şoarecilor.

Aceste acumulări de amyloide în creier sunt considerate de cercetători ca un factor care declanşează neuro-degenerescenţa şi demenţa în cazul maladiei lui Alzheimer, împiedicând transmisiile normale ale influxurilor nervoase între neuroni, celulele cerebrale.

"Pentru că noi am reţinut parametri electromagnetici identici portabilelor pe care le utilizăm şi am testat memoria şoarecilor potrivit unor criterii care pot fi comparate cu ale noastre, credem că rezultatele aceste cercetări sunt foarte pertinente pentru oameni", explică Gay Arendash.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net