Prinţul Harry ar putea fi principala ţintă a unui nou val de atentate teroriste

Ultima actualizare:

    Prinţul Harry al casei regale din Marea Britanie
Prinţul Harry al casei regale din Marea Britanie

Măsurile de securitate pentru prinţul Harry, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, au fost consolidate pe fondul temerilor că el ar putea fi principala ţintă a unui nou val de atentate teroriste ale islamiştilor şi disidenţilor irlandezi, relatează News of the World.

Şase agenţi de securitate înarmaţi ai Serviciilor Aeriene Speciale (SAS) îl însoţesc pe prinţul Harry oriunde merge, după ce serviciile de securitate au ridicat la Nivelul 2 riscul unui atac asupra familiei regale britanice, transmite Mediafax.

Sâmbătă, măsuri de securitate similare au fost implementate pentru prinţul Charles şi Camilla, care au sosit în India pentru a deschide Jocurile Commonwealth. De asemenea, măsurile de securitate pentru Regina Elisabeta a II-a şi pentru prinţul William au fost consolidate.

Prinţul Harry este considerat drept o ţintă cu risc ridicat din cauza mobilizării sale în Afganistan şi a stilului său de viaţă axat pe distracţie. El este o ţintă importantă pentru extremiştii loiali lui Osama ben Laden încă de când a revenit din misiunea sa în Afganistan, în 2008.

În mod normal, trei ofiţeri de protecţie ai Scotland Yard îl însoţesc atunci când merge la petreceri, dar la sfârşitul săptămânii trecute au fost şase agenţi ai SAS înarmaţi. Prinţul în vârstă de 26 de ani a fost rugat să îşi reducă ieşirile în cluburi şi să evite activităţile şi cluburile de noapte preferate, pentru a contracara teroriştii care i-ar putea cunoaşte obiceiurile.

Nivelul alertei teroriste în Marea Britanie este în prezent "sever", ceea ce înseamnă că un atac terorist este "foarte probabil". Această estimare a fost consolidată de informaţiile furnizate de un islamist german, Ahmad Sidiqi, aflat în detenţie. După arestarea sa la Kabul, el le-a spus anchetatorilor americani despre planul de atentate simultane în Europa.

În centrul complotului ar fi fost doi fraţi britanici, monitorizaţi de serviciile de securitate, şi opt germani. Unul dintre cei doi britanici, Abdul Jabbar, a fost ucis luna trecută de o rachetă lansată în Pakistan de un avion american fără pilot, însă nu se ştie dacă fratele său a supravieţuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net