Primul român care a intrat în legătură radio cu un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională

Ultima actualizare:
Iuri Lonchakov (dreapta)
Iuri Lonchakov (dreapta)

Marius Mateaş l-a prins pe Iuri Lonchakov de pe Staţia Spaţială Internaţională. Profesorul de la secţia Mecatronică a Facultăţii de Mecanică, pasionat de radioamatorism, este autorizat de Agentia Nationala de Comunicatii cu indicativul YO2MMC.

Timişoreanul Marius Mateaş este singurul radioamator din România care a avut şansa să intre în legătură cu un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională. Profesorul de la Facultateta de Mecanică - secţia Mecatronică, a reuşit să intre în contact radio cu Iuri Lonchakov. „Încerc tot timpul să intru în contact cu astronauţii. Am avut o legătură fragmentată cu Iuri Lonchakov (foto, dreapta) care, din păcate, a refuzat să vorbească în limba engleză. Am căutat informaţii despre el şi toţi radioamatorii au spus că Lonchakov răspunde doar în rusă”, a declarat Marius Mateaş.

Vânător de astronauţi


    Iuri Lonchakov (dreapta)
Iuri Lonchakov (dreapta)

Profesorul bănăţean se declară un vânător înrăit al astronauţilor şi susţine că nu se lasă până nu va obţine o comunicare perfectă cu ei.„Până acum există aproximativ 500 de contacte între Staţia Spaţială Internaţională şi radioamatori din lume. Toţi astronauţii sunt radioamatori. NASA îi lasă să comunice cu cei de pe Terra, pentru a le facilita un efect psihologic după lunile petrecute pe Staţia Spaţială”, a mai spus Mateaş

Din România s-a mai reuşit o legătură în cosmos, de la Satu Mare, însă aceasta a fost realizat cu un turist spaţial, miliardarul Charles Simonyi, care a plătit pentru „excursie".

Ascultă înregistratea discuţiei dintre Marius Mateaş şi Iuri Lonchakov

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net