Primul caz de gripă porcină în Satu-Mare

Ultima actualizare:

    Bărbatul a intrat în ţară prin Vama Nădlac - foto: Adevărul
Bărbatul a intrat în ţară prin Vama Nădlac - foto: Adevărul

A fost confirmat primul caz de gripă porcină în judeţul Satu Mare. Este vorba destre un şofer de tir, în vârstă de 37 de ani care s-a întors recent din Italia. Acesta se pare că a contaminat gripa nouă pe traseu şi a introdus-o în ţară prin vama vestică a judeţului.

Un şofer de tir care s-a întors în data de 3 noiembrie în ţară, a contactat o formă uşoară a virusului AH1N1, iar în prezent este izolat la dimiciliu, într-o localitate din judeţ, alături de familie.

„Bărbatul acuza simptome specifice virusului AH1N1 încă pe traseu. A intrat în data de 3 noiembrie 2009 în Timişoara şi pentru că nu se simţea bine s-a prezentat la un spital din municipiu. Acolo i s-au recoltat probe de sânge care au fost trimise laboratorului Cantacuzino din Bucureşti", a declarat doctorul Dorel Coica, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare.

Bărbatul a refuzat încă din prima clipă internarea în spital. Acesta a intrat în Satu Mare sâmbătă dimineaţa şi a fost izolat la domiciuliu. Luni seară, DSP Satu Mare a primit confirmarea prezenţei virusului AH1N1 în judeţ.

Bărbatul a intrat în contact cu 15 persoane. Află pe adevărul.ro ce măsuri au fost luate.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net