Presa americană scrie că Festivalul de la Cannes a descoperit filmele româneşti! - VIDEO

Hollywood Reporter scrie că Festivalul de la Cannes are toate meritele pentru că a descoperit Noul Val românesc şi păstrează tradiţia, completându-şi selecţia cu cei mai buni cineaşti bucureşteni.

Publicaţia dedică un articol românilor cu titlul "Românii, pe val la Cannes", în care precizează că Festivalul păstrează tradiţia de a aduce cele mai bune pelicule de la Bucureşti, informează realitatea.net.

Filmul Aurora al regizorului Cristi Puiu, premiat în 2005 pentru "Moartea domnului Lăzărescu", are toate şansele de a câştiga un premiu în cadrul secţiunii "Un certain regard".

Pelicula a primit multe critici pozitive din partea presei internaţionale.

Time Out Chicago scrie despre "Aurora" că este o operă de măiestrie în care Puiu supune spectatorul la o "plictiseală deliberată". Publicaţia precizează că regizorul se joacă cu spectatorii, într-un sens bun.

Urmăreşte mai jos trailerul filmului "Aurora"

Time Out Londra, care apreciază filmul ca fiind "superb", scrie că "Aurora" nu va fi o producţie pe placul tuturor, dar este "opera unui scenarist - regizor curajos, care este gata şi foarte pregătit să se confrunte cu zone ale experienţei umane de care majoritatea cineaştilor nici nu sunt conştienţi".

Eyeweekly.com începe cronica prin exprimarea regretului că "Aurora" nu este în cursa pentru Palme d'Or, fiind prezentat în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes. Potrivit publicaţiei, Puiu situează o poveste ce ar fi, în mod normal, un thriller, "în cel mai prozaic context".

Regizorul tratează genul thriller într-un mod "existenţialist şi minimalist".

Pe lângă producţia "Aurora", presa străină aduce laude şi filmului "Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean.

Despre acest film LA Times precizeză: "Totul sună destul de banal pentru un film de artă, dar, pentru că geniul de regizor prezintă povestea într-o manieră proaspătă, Muntean poate fi inclus în constelaţia valorilor".

Vezi trailerul filmului "Marţi, după Crăciun"

Citeşte şi:

Românii, o primejdie pentru Palme d’Or


Variety: "Aurora" e un film rece şi lung, dar e produsul unui "maestru al regiei"

Aurora" lui Cristi Puiu în publicaţiile străine: o "frumoasă nebunie" cu "o concluzie foarte puternică"

Los Angeles Times: Românii nu pot face filme proaste - VIDEO

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1