Preot acuzat că îi fură pe săteni

Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor verifică acuzaţiile potrivit cărora preotul face afaceri pe spinarea sătenilor.

Peste 600 de enoriaşi cer schimbarea parohului Vasile Schipor din localitatea suceveană Vicovu de Sus. Oamenii spun că acesta a dezvoltat o adevărată afacere de familie în parohie.

„Socrul lui este casierul bisericii, a ales pălimar fără să facă şedinţă cu consilierii, lumânărarul e pus de el, iar pe gropari, oameni săraci de aici din sat, i-a fugărit şi şi-a adus oamenii lui", a spus Constantin Schipor, consilier al parohiei „Adormirea Maicii Domnului" din Vicovu de Sus.

Peste 600 de oameni, reprezentând 90% dintre enoriaşi, au semnat un memoriu care a ajuns la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în care au solicitat să fie anchetat preotul paroh.

Vicovenii îl acuză pe Vasile Şchipor că a vândut cantităţi mari de grâu fără să dea socoteală cuiva şi că foloseşte sumele colectate de la oameni în alte scopuri decât cele pentru care au fost strânse. „Aşa şi-a permis să meargă tot clanul părintelui în excursie în Ierusalim", a spus Constantin Cornea, consilierul bisericii.

Enoriaşii au început să meargă în satele vecine pentru a participa la slujba de duminică sau să se spovedească. Preotul spune că oamenii au ură pe el, însă nu ştie de ce.

„Arhiepiscopia a luat la cunoştinţă lucrurile acestea şi s-a format o comisie care cercetează cazul. Am fost audiaţi şi eu şi fostul preot paroh, Gabriel Chiaburu. Vom vedea ce va stabili Arhiepiscopia în acest sens. Nu ştiu de ce au ura asta împotriva mea. Poate am greşit, îmi cer iertare", a spus preotul Vasile Schipor.

Citeşte şi:

Ai 75.000 €? Ia-i limuzina  preotului din Vărăşti!

Sunt preoţi care, dacă nu vor, nu apar în poze

DOSARELE X la biserică

Jurnalist blestemat de preot: «A început să ţipe îngrozitor, dar nu am vrut să mă las afectată»

Infidelităţile pastorului-Casanova. Tokes Laszlo, acuzaţii grave în procesul de divorţ

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net