Premieră: Maşina cu motor de avion face show la Satu Mare - FOTO

Ultima actualizare:

Echipa lui Gerd Habermann a sosit la Satu Mare,  marţi noapte, pentru spectacolele ce le vor susţine la evenimentul din acest weekend, Opel DragRacing.„Am primit cu drag invitaţia celor de la Auto Sport Club deoarece nu am mai fost în România. Acesta este şi motivul pentru care am venit cu 3 zile mai devreme, să cunosc puţin oraşul şi oamenii, un fel de mini-vacanţă”, spune Habermann.Bolidul are o capacitate de 15.000 CP şi un motor de avion F16.

Vedeta de la Opel DragRacing şi-a scos, aseară, bolidul la plimbare în oraş pentru a prezenta publicului sătmărean, în premieră, una dintre cele mai rare maşini din lume. Jet FunnyCar-ul, cunoscut şi sub numele de Dragon Hunter, este una din cele 10 astfel de maşini din lume. Are o capacitate extraordinară de 15.000 de Cai Putere, un motor cu reacţie Pratt&Whitney, la fel ca avioanele F16 şi prinde o viteză de 100 km/h în doar o secundă şi jumătate.

„Am cumpărat maşina acum aproximativ 6 ani din America, iar de atunci am tot construit-o. Este specială pentru mine şi până acum a fost primit cu drag de public, oriunde am rpezentat-o”, mai spune campionul.

Valoare inestimabilă

Gerd spune că nu a făcut vreodată un calcul pentru a stabili valaorea automobilului, ştie doar că de 6 ani aproape zilnic face câte ceva la ea.

Valoarea unui astfel de autoturism nu se poate aprecia în euro sau în vreo altă valută.

„Nu am stat vreodată să calculez cât am investit în ea. Fiind o raritate, foarte greu se găsesc piesele necesare când se strică ceva, în plus ele sunt şi foarte scumpe”, povesteşte proprietarul maşinii.

Gerd şi Dragon Hanter-ul sunt de nedespărţit. Au participat la numeroase competiţii de accelerare peste tot în Europa, cele mai multe fiind acasă, în Germania.

Program variat la Opel DragRacing

Gerd „King of Fire” Habermann va prezenta mai multe spectacole pe parcursul celor două zile. Acesta va fi prezent la deschiderea oficială de sâmbătă, de la ora 12.00, dar şi seara de la ora 21.00, iar duminica, de la orele 12.00 şi 18.00.

Titi Aur, şi copilotul său Borbely Karoly vor fi prezenţi la aeroport în ziua de sâmbătă, prezentând două spectacole, înainte şi după-masa.

Pe lângă cele două vedete, publicul va avea parte şi de un streetfighter show spectaculos cu Herczeg Balazs din Ungaria, şi de drift show cu Radak Janos.

Evenimentul va avea loc la Aeroportul Internaţional Satu Mare, sâmbăta şi duminica, iar preţul unui bilet pentru o zi este de 15 lei, iar pentru două zile 25 lei.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net