Pregăteşte-te de sărbători! Schimbă aspectul mobilei vechi

Ultima actualizare:

Curăţă cu spirt  medicinal!

Pentru a îndepărta petele de murdărie sau urmele de degete, mobilierul se curăţă cu alcool. Nu folosi cârpe, ci numai tifon. Se freacă uşor zonele cu probleme, iar apoi se aplică lacul.

Foloseşte autocolant!

În magazinele de amenajări interioare şi bricolaj vei găsi o sumedenie de modele de autocolant special pentru mobilă. Dacă vrei să schimbi aspectul pieselor de mobilier fără mari bătăi de cap, autoconatul este soluţia ideală.

Pregăteşte suprafaţa mobilei!

În primul rând, trebuie să ştergi foarte bine mobila de praf. Apoi, curăţ-o cu o soluţie formată din 80% apă şi 20% amoniac. Foloseşte apoi ulei de lămâie cu care să ungi lemnul.

Şlefuieşte dacă sunt zgârieturi!

Dacă piesa de mobilier pe care vrei s-o recondiţionezi este zgâriată, este nevoie să apelezi la o tehnică abrazivă. În acest caz, poţi să îndepărtezi stratul de lac sau ceară cu ajutorul unui solvent special, şmirghel sau poţi folosi un aparat de şlefuit.

Aplică lac în mai multe straturi!

După şlefuire, lemnul se şterge de parf cu o cârpă uscată, iar apoi se aplică un strat de lac sau ceară. La final, după ce se usucă, şterge mobila cu ulei de lămâie pentru a-i spori luciul. De asemenea, în loc de lac poţi folosi vopsea într-o nuanţă care se potriveşte cu restul casei.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net