Poveşti româneşti de succes: Coordonează proiecte de milioane de euro

Ultima actualizare:

Răsvan a absolvit Politehnica din Torino

Răsvan Mareş, s-a născut la Bucureşti în anul 1951, a absolvit Liceul ”Dimitrie Cantemir„ din același oraș şi a urmat pentru doi ani cursurile Facultăţii de Construcţii.  În anul 1973 a venit în Italia cu o bursă de studiu pentru cinci ani. Majoritatea cursurilor efectuate în România, i-au fost recunoscute în Italia iar în anul 1977 a absolvit Facultatea de Construcţii din cadrul Politehnicii din Torino.

„Am muncit mult. Poate mai mult decât un italian, pentru că oricum trebuia să depăşesc dezavantajele de la început. Când am ajuns aici nu cunoşteam limba italiană, iar mai târziu când am terminat studiile cu note foarte mari, 105 din 110 , şi am vrut să mă angajez îmi lipsea cetăţenia italiană”, povestește românul.Românul a coordonat lucrări de milione de euro

Primul său loc de muncă important a fost la Milano, în cadrul firmei A.S.T.A.I.E. , unde s-a angajat în anul 1977 ca responsabil al Secţiei de Studiu şi Cercetare. „Mai precis lucram în Secţia de prefabricate din Trezzo sull’Adda, o mică localitate din apropierea oraşului Milano unde puţini italieni erau dispuşi să lucreze. Eu am acceptat bucuros acest post, pentru că eram sigur că nu mă voi opri aici”, ne-a povestit Răsvan Mareş.

La doar un an de la absolvirea facultății, Răsvan a primit dreptul de liber profesionist în Italia. Un important pas din cariera sa a fost colaborarea sa ca asociat la firma A.I. din  Torino, din anul 1990 până în anul 2002. În acestă perioadă coordona 30 sau chiar 40 de lucrări pe an.

Dintre cele mai importante proiecte se pot aminti: lucrarea pentru refacera  podului peste torentul Bisagno din Genova, al cărui cost a fost de 40 de milioane de euro sau proiectul viaductului feroviar „ARNO”, dintre localităţile Lastra şi Signa (Firenze), al cărui cost a urcat la 1.695.563.000 de euro.

„Când am ajuns aici nu erau mulţi români. Italienii m-au ajutat foarte mult, dar eu am încercat în acelaşi timp să ma adaptez noului mediu. Eram ultimul venit şi trebuia să respect regulile grupului în care urma să mă integrez”, ne-a mărturisit inginerul român.

Află de pe adevarul.it cum a reusit românul să câştige respectul italienilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net