Poliţiştii greci, acuzaţi că au torturat un imigrant ilegal

Ultima actualizare:

Muhammad Kamran Atif, un pakistanez de circa 20 de ani, a fost arestat pe 28 septembrie după ce a atacat cu un cuţit un conaţional, a precizat poliţia într-un comunicat.

Atif a fost eliberat condiţionat la 1 octombrie, după ce a fost inculpat pentru tentativă de omor, şi a fost găsit mort vineri de fratele său Navit.

Lovit cu bastonul şi torturat cu electroşocuri

Rudele şi apropiaţii imigrantului susţin însă că acesta a fost lovit cu bastonul şi torturat cu electroşocuri după arestare. Potrivit acestora, lui Muhammad Kamran Atif i-a fost frică să se prezinte la un spital după eliberare, întrucât era imigrant ilegal.

Protestul a fost condus de doi parlamentari ai Coaliţiei de stânga de opoziţie şi de Petros Constantinou, responsabil al organizaţiei "Uniţi împotriva rasismului".

Poliţia din Atena neagă acuzaţiile rudelor victimei

Constantinou a declarat pentru AP că şeful secţiei de poliţie din cartierul Nikea, unde a fost deţinut Atif, a spus unei delegaţii trimise de protestatari că poliţia a folosit forţa în timpul arestării, dar a negat că arestatul ar fi fost supus unor rele tratamente.

Autopsia oficială a stabilit că Muhammad Kamran Atif a murit din cauza unui edem pulmonar, iar cauza morţii urmează a fi stabilită. Petros Constantinou susţine însă că, în urma presiunilor publice, autorităţile au fost de acord ca o a doua autopsie să fie efectuată.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net