Poliţiştii din Guineea au violat femei pe un stadion

CLIIMA20090929_0136_1.jpg

Oamenii legii din Guineea sunt acuzaţi de jafuri, violuri şi crime
Citeste tot despre: 

Numeroase femei au fost violate luni în cursul reprimării unei manifestaţii a opoziţiei de către forţele de securitate, pe un stadion din Conakry, apoi în cazărmi şi comisariate, a declarat marţi o organizaţie pentru drepturile omului, relatează AFP.

"Violurile au început pe stadion. Militarii au violat femei", a spus Mamadi Kaba, preşedintele secţiei locale a Reuniunii africane pentru apărarea drepturilor omului, un ONG cu sediul în Dakar.

Zeci de mii de persoane ostile juntei s-au strâns pe cel mai mare stadion din capitală, dar apoi forţele de securitate au început să tragă asupra lor.

"Militarii intră în cartiere, jefuiesc şi violează femeile. Avem aceste informaţii din surse concordante, din poliţie şi apropiate de militari", a declarat oficialul ONG-ului.

Bilanţul violenţelor a ajuns la 128 de morţi, a dezvăluit marţi partidul de opoziţie Sydia Toure.

"În plus, au fost văzuţi militari care ridicau cadavre de pe stradă pentru a le duce în tabăra Alpha Yaya Diallo, sediul juntei, probabil pentru a nu putea fi întocmit un bilanţ precis al masacrului", potrivit partidului.

"Având în vedere că manifestaţia era interzisă, oamenii se aşteptau cel mult ca autorităţile să închidă stadionul, pentru a împiedica accesul. Este deci vorba despre un asasinat cu premeditare, cu atât mai mult cu cât ordinea publică nu era ameninţată: contestatarii manifestau paşnic", a subliniat partidul.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1