Poliţiştii afgani se antrenează cu puşti de lemn, după ce unii s-au împuşcat accidental

Ultima actualizare:

Recruţii, printre care se numără fermieri, proprietari de magazine şi studenţi, sunt instruiţi de Forţa Internaţională de Securitate (ISAF),

"Unii dintre ei au folosit arme şi înainte, dar cei care nu au folosit pot fi o povară", a declarat o sursă din Afganistan, citată de cotidianul britanic. "După ce câţiva dintre ei s-au împuşcat în picior sau şi-au descărcat armele în timp ce le curăţau, s-a luat decizia de a le lua armele adevărate. Din nefericire, au existat şi câţiva care vindeau arme pe piaţa neagră, dar în ansamblu ei sunt oameni foarte implicaţi şi învaţă repede", a adăugat sursa, scrie Mediafax.

Într-o fază mai avansată a antrenamentelor, ei vor primi arme adevărate, însă fără gloanţe.

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat că folosirea de puşti de plastic sau lemn reprezintă o practică obişnuită în procesul instrucţiei. "Nu există un deficit de arme adevărate în această ţară pentru a sprijini forţele afgane de securitate naţională. Folosirea unor arme de plastic sau lemn este o practică frecventă în procesul învăţării unor tactici de bază. Utilizarea unor astfel de instrumente de învăţare reduce uzura armelor reale", a apreciat colonelul Gregory T. Breazile, din corpul puşcaşilor marini.

Aproximativ 70 la sută dintre recruţii din Afganistan nu ştiu să citească şi cei mai mulţi nu au avut parte niciodată de instruire în domeniul militar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net