Poliţişti condamnaţi pentru că ar fi dat permise false unor ţigani analfabeţi

Ultima actualizare:

Primul în ceea ce priveşte acuzaţiile de neglijenţă în serviciu a fost Aurel Bogdan, şeful de la Examinări. Anchetatorii, conduşi de Dinu Gâlcă, actualul „general" de la Galaţi, l-au pus sub acuzaţie şi pe şeful Serviciului Circulaţie, comisarul şef Mihai Frumuz, cel care sesizase ilegalităţile, în şase din cele zece cazuri semnalate.

Au mai fost trimişi în judecată ofiţerii Alexandru Boldeanu, Neagu Mihăilă, Constantin Ştefan şi Lucian Ziemiankowschi, precum şi subofiţerii Mihai Buduruşi şi Gheorghe Grădişteanu.

„Iniţial, la instanţa de fond, cei opt inculpaţi au fost achitaţi pe motiv că fapta comisă nu prezintă pericol social. Au primit câte 300 şi 400 de lei amendă administrativă. Ulterior, procurorii au declarat apel", a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, judecător Lenuţa Mocanu pentru Adevărul.

Frumuz: „Nu mă aşteptam!"

Conform rechizitoriului, zece inşi de etnie romă din Ilfov au făcut rost de dosare de şcolarizare false, deşi erau analfabeţi, apoi, ajutaţi de un anume Adrian David, au reuşit să pună mâna pe permise de conducere, tocmai de la Brăila.

David, care primise în total 3.000 de dolari şpagă, le-a făcut rost de vize pentru Brăila şi de caziere judiciare de la IGP, unde avea „cunoştinţe".Poliţiştilor li s-a reproşat faptul că n-au fost vigilenţi şi că au permis ca, la examinare, să intre alte persoane în locul ţiganilor analfabeţi, aceştia intrând, în final, în posesia permiselor.

Afacerea a ieşit la iveală în momentul în care, în urma unei banale amenzi, unul dintre posesorii permiselor false a fost pus să semneze un proces verbal şi a răspuns sec: „Nu ştiu să scriu şi să citesc!"

„Nu mă aşteptam ca trei judecători de la Înalta Curte să dea asemenea sentinţă. Eu am fost cel care a sesizat şase din cele zece fapte comise şi am anunţat şefii ierarhici. Ulterior, Parchetul Curţii de Apel m-a pus şi pe mine sub acuzaţie", ne-a declarat, aseară, Mihai Frumuz, fost şef al Poliţiei Rutiere, care conduce acum cea mai mare şcoală de şoferi din Brăila.

Frumuz ne-a mai spus că în nicin caz sentinţa dată nu-i va afecta afacerile şi că e posibil să se adreseze CEDO, convins că acolo i se va face dreptate. Cert este că a plecat „pe burtă" din Poliţie, iar acum câştigă bani frumoşi tot transformându-i pe alţii în şoferi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net