Poliţia a uitat c-a fost violată şi au despăgubit-o cu 4.000 de euro

Ultima actualizare:

La două luni după ce a raportat clipele de coşmar prin care a trecut, "Catherine" - restul identităţii fiind secretă - a constat cu stupoare că violul despre care a vorbit cu Poliţia din Cambridge (Marea Britanie) nu a fost considerat drept o crimă.

Asta s-a întâmplat deoarece poliţiştii care trebuiau să se ocupe de caz, au uitat dosarul său pe masă, iar altcineva l-a ridicat şi clasificat drept caz închis.

Chinul femeii, în vârstă de 38 de ani început în octombrie 2005 când, suferind de psihoză, Catherine a invitat un străin la ea acasă. A fost violată în două rânduri, după care bărbatul a obligat-o să meargă la un bancomat de unde a retras 200 de lire sterline.

În ziua următoare a fost găsită în mijlocul străzii, fiind ulterior internată în spital, cu traume mentale grave. După două luni de recuperare, victima violului a depus plângere la Poliţia locală, însă în februarie 2006 a constatat cu stupoare că plângerea s-a nu a fost înregistrată.

De parcă nu ar fi fost de ajuns, timpul pierdut de poliţiştii uituci a cauzat pierderea unor dovezi extrem de importante - înregistrarea video cu atacatorul care a forţat-o să retragă o sumă de bani de la un bancomat.

"Ar trebui să trec peste fapta oribilă a acelui maniac doar pentru că ei au uitat dosarul", a explicat femeia.

Iniţial, Poliţia i-a oferit o despăgubire de 1.000 de lire sterline, pentru omiterea plângerii femeii, însă după ce s-a adresat instanţei, aceasta a hotărât o daună de doar 3.500 de lire, sumă pe care să o plătească Poliţia din Cambridge.

În prezent, doar 7 la sută din violurile anchetate de Poliţia Cambridge se încheie cu o condamnare.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net