Poliţia iraniană vrea să taie mâinile hoţilor

Ultima actualizare:

    Furtul se pedepseşte prin tăierea unei mâini
Furtul se pedepseşte prin tăierea unei mâini

Pentru a reduce numărul crescut al furturilor, un înalt responsabil al poliţiei iraniene a cerut aplicarea strictă a legii islamice (Sharia), a transmis agenţia Ilna, citată de Agerpres.

În virtutea Shariei, furtul se pedepseşte prin tăierea unei mâini, iar în caz de recidivă, prin tăierea celei de-a doua, dar acest fel de condamnare este mai rar.

"Dacă se aplică Sharia, 90% din delictele de furt nu se vor mai produce", a declarat generalul Asghar Jafari, un înalt comandant al poliţiei naţionale.

Pentru că reacţiile critice la adresa aplicării acestor pedepse nu au întârziat să apară, generalul a declarat: "Chiar dacă mai cedăm în ceea ce priveşte Sharia, instanţele internaţionale, şi în special occidentul, tot vor continua să ne critice. Este mai bine deci să aplicăm pedepsele în conformitate cu Sharia".

Din cauza dificultăţilor economice cu care se confruntă Iranul, criminalitatea şi numărul de furturi au crescut puternic în ultimii ani.

Legea Sharia prevede următoarele pedepse: pentru adulter - pedeapsa cu moartea; pentru furt - tăierea mâinii drepte; pentru consumul de alcool - 80 de lovituri de bici. Crima sau rănirea gravă se pedepseşte "ochi pentru ochi".

Spre exemplu, dacă o persoană atacă o altă persoană şi o lasă fără un ochi, victima are dreptul să îi scoată acelaşi ochi agresorului.

Pentru alte crime mai puţin serioase, criminalul trebuie să plătească o sumă de bani victimei, să primească lovituri de bici sau să fie închis o perioadă de timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net