Poftiţi la prăjituri de casă şi tărie cu ardei! FOTO

Ultima actualizare:

    Andreea Podărescu  (23 de ani) şi Adriana  Ştefan (25 de ani)  au gustat din  prăjiturile Danielei  Dăscplicău
Andreea Podărescu (23 de ani) şi Adriana Ştefan (25 de ani) au gustat din prăjiturile Danielei Dăscplicău

Tanti Gica scoate pita aburindă din cuptor, Eugen Libotean a pus vinul la rece, nea Vasile învârte de zor la viţelul "răstignit" pe proţap, iar Daniela ne îmbie cu prăjitura ei cu nucă. Înghiţiţi în sec? Atunci trebuie să gustaţi din bucatele tradiţionale de la târgul deschis până duminică.

Parcul Naţional e, în acest weekend, kilometrul zero al mâncărurilor sănătoase de la ţară. Producători de bucate din Argeş, Maramureş şi Braşov vor găti pentru bucureşteni ce au ei mai bun în bucătărie.

Pe lângă zecile de sortimente de brânză, pastramă şi cârnaţi afumaţi din plin, aveţi şansa să gustaţi din bucate cum numai la mama lor se mai găsesc.

Daniela Discălicău a rupt gura târgului cu prăjiturile ei cu nucă şi caramel făcute în casă, iar tanti Elena, din Baia Mare, i-a dat pe spate pe bărbaţi cu pălinca ei cu ardei iute.

"Ardeiul dă fineţe pălincii şi o conservă mai bine. Are 50 de grade şi nu e pentru cei care nu ţin la băutură", ne spune, amuzată, moroşanca.

Dacă sunteţi cuminţi, poate vă întoarceţi acasă şi cu reţete ca să le încercaţi în bucătărie. Până atunci, Click! vă împărtăşeşte câte ceva din tainele bucătăriei de la ţară.

Vezi aici mai multe imagini de la Târgul de produse tradiţionale

Pălincă cu ardei 25 lei/330 ml
Pălincă cu ardei 25 lei/330 ml

Prăjitură cu nucă 40 lei/kg

E un amestec armonios şi secret de ingrediente tradiţionale: făină, ouă de la ţară, miere, nucă, unt, vanilie şi caramel (pentru aspect)

Pălincă cu ardei 25 lei/330 ml

Merele, culese la maturitate, se pun la fermentat 21 de zile. Borhotul se fierbe în cazane de cupru. Tăria obţinută se distilează şi se păstrează în butoaie de dud sau stejar. Se îmbuteliază în sticle mici.

Pâine pe vatră 10 lei/bucata
Pâine pe vatră 10 lei/bucata

Pâine pe vatră 10 lei/bucata

Făina, apa, drojdia, sarea sunt ingredientele de bază. Secretul constă în folosirea unui cuptor cu lemne şi în modelarea aluatului. Pâinea se coace în 40 de minute.

Galerie foto - Târgul de produse tradiţionale
Galerie foto - Târgul de produse tradiţionale
image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net