Ploile fac ravagii: Mii de gospodării inundate, zeci de case izolate şi doi morţi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Apele au lovit România, judeţul Alba având cele mai multe localităţi inundate. O femeie a murit după ce a fost luată de ape cu tot cu casa în care locuia, iar ploile abundente au căzut fără întrerupere, cauzând inundarea a mii de gospodării.

Peste 27 de judeţe au fost afectate de puhoaie, mii de gospodării distruse şi sute de case au rămas izolate. Doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar unul este dat dispărut.

În localitatea suceveană Vatra Moldoviţei un bărbat de 43 de ani a fost luat de ape în timp ce se afla pe o punte peste râul Moldoviţa. Pompierii l-au căutat ore în şir, dar fără succes.

Un număr de 24 de persoane, între care şapte copii, şi peste 110 animale din localitatea Baranca din judeţul Botoşani au fost evacuate, în noaptea de miercuri spre joi, din zona inundabilă a râului Prut, ale cărui cote sunt în continuă creştere.

Dunărea a inundat, deja, în Brăila, Faleza, o parte din port şi s-a infiltrat prin canalizări

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

"Acestea se aflau la fostele proprietăţi, care au fost distruse parţial de inundaţiile din 2008, unde, pe timp de vară, îşi creşteau animale. Persoanele evacuate au plecat la locuinţele construite de autorităţi după inundaţiile din urmă cu doi ani într-o zonă fără risc de inundaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

La Rădăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită, la ora 07.00, cu 14 centimetri, în creştere cu cinci centimetri faţă de ora precedentă. În urma înregistrării acestor valori, suprafaţa inundată în lunca Prutului, pe raza satului Baranca, comuna Hudeşti, a crescut la aproximativ 120 de hectare.

În satul sucevean Slătioara au rămas izolate 200 de case din cauza apelor care au surpat drumul judeţean 177B. Pârâul Slătioara, de pe lângă drum a ieşit din matcă şi a rupt o porţiune de câţiva metri din drum.

simeon stalpnicul png

Hidrologii au instituit, miercuri, cod portocaliu pe râurile Prut şi Crasna, în judeţele Botoşani, Sălaj şi Satu Mare, unde de miercuri dimineaţă până joi după-amiază se pot produce inundaţii locale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net