Piţipoance şi beizadele, stăpâni pe cai-putere

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Anastasia Tănase (18 ani), amica lui Radu Mazăre jr, face parte dintr-un şir de tineri de bani gata care au pe mână bolizi cu care fac prăpăd pe străzile Constanţei. Culmea, nici după ce a zdrobit piciorul unui pieton, fetei comisarului de la Garda Financiară din Constanţa nu i-a fost suspendat permisul de conducere.

Tânăra care, cu BMW-ul X6 primit cadou la majorat, a provocat marţi seara un grav accident rutier într-o intersecţie a Constanţei se gândeşte să se lase de şoferie. Cel puţin aşa declară tatăl ei, comisarul Constantin Tănase de la Garda Financiară Constanţa.

Amică a lui Radu Mazăre jr, cu care este fotografiată îmbrăţişată pe Facebook, Simona Anastasia Tănase a intrat pe roşu în intersecţia de la Teatrul Fantasio, a izbit un alt autoturism de teren şi a urcat pe treptele instituţiei de cultură, unde a zdrobit piciorul unui bătrân.

Vezi aici GALERIE FOTO de la locul accidentului

Victima este Gheorghe Chioaru (79 de ani), preşedintele Fundaţiei Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România. El a fost transportat, ieri, la Spitalul Floreasca din Bucureşti pentru a-i fi salvat piciorul şi va fi supus unei alte intervenţii chirurgicale. Cu toate acestea, şoferiţa a rămas cu carnet.

„Permisul nu i-a fost reţinut. Ea poate circula până la finalizarea anchetei. Dacă procurorii dau neînceperea urmăririi penale, îi va fi suspendat permisul pentru 90 de zile. Dacă va fi condamnată, permisul de conducere îi va fi anulat", a declarat comisarul Tudorel Dogaru de la Poliţia Rutieră Constanţa.

«E doar un copil»

Comisarul Constantin Tănase, tatăl Anastasiei, spune că accidentul a provocat mari traume familiei sale.

„Totul a fost traumatizant şi pentru noi, dar pentru ea care, cu toate că are 18 ani, este tot un copil. Nu se gândeşte să se urce prea curând la volan", a declarat tatăl fetei.

El susţine că Anastasia i-a povestit că nu avea viteză mai mare de 55 de kilometri la oră.

„După impact, nu şi-a mai amintit nimic. Speriată, după accident, a avut o cădere de calciu şi a leşinat de mai multe ori în drum spre spital", a afirmat Constantin Tănase.

El s-a arătat dispus să ajute victima cu orice îi stă în putinţă, deşi familia Chioaru respinge ideea.

„Preocuparea mea principală acum este ca acel om să se simtă bine. Este adevărat că am fost la spital şi că m-am interesat de soarta lui", spune comisarul.

Constantin Tănase spune că nu este în poziţia de a da sfaturi altora despre bijuteriile pe patru roţi oferite cadou copiilor. „Mai am o fiică mai mică, dar e prea devreme să mă gândesc dacă-i voi da pe mâna o maşină similară", a adăugat tatăl.

Citeşte şi:

Pipiţa cu BMW, oprită de 6 ori de poliţişti

A nenorocit un om cu BMW-ul primit cadou

UPDATE Prietena lui Răducu Mazăre a mutilat un pieton pe zebră

Cadourile scumpe suplinesc afecţiunea

Psihologul constănţean Silvia Borugă îi consideră responsabili pe părinţi pentru situaţiile extreme în care ajung copiii.

„Familiile ocupate, care nu au timp pentru a fi părinte, suplinesc afecţiunea cu atenţii materiale. În cazul familiilor înstărite, copiii chiar sunt răsfăţaţi, nerealizând la vârsta lor ce cadouri primesc", spune psihologul. Din dorinţa de a se afirma în faţa celorlalţi, teribilistul face gesturi necugetate, susţine psihologul Silvia Borugă.

Statistică sângeroasă

În ultimii cinci ani, în judeţul Constanţa s-au produs 90 de accidente mortale soldate cu 129 de morţi, în care au fost implicaţi şoferi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

„Principalele cauze sunt viteza şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Comportamentul infantil şi agresiv îi duce singur la moarte, indiferent de maşina pe care o conduc", a declarat comisarul Tudorel Dogaru, de la Poliţia Rutieră Constanţa.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net