Piept de pui în scutec de jambon - Ursan Anişoara

Ultima actualizare:

Mod de preparare

1. Bucata de piept spălată şi zvântată se crestează în 3-4 locuri, fără a tăia marginea (ca nişte buzunare), se sărează, se piperează şi se condimentează.

2. Ardeii kapia se prăjesc în puţin ulei apoi se scot şi se introduc în apă rece şi li se îndepărtează pieliţa. Se îndepărtează cotorul cu sâmburi şi se taie pe lung, formând fâşii mari. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, ciupercile curăţate se feliază, la fel ca şi ardeiul.

Se încinge un strop de ulei apoi se călesc rapid ceapa, ardeiul şi ciupercile, până se înmoaie puţin, apoi se sărează şi se condimentează, după gust.

3. Fâşia de ardei verde prăjit se taie în atâtea bucăţi, câte buzunare avem la piept, apoi în fiecare buzunar se pune câte o fâşie de ardei şi se umple bine cu amestecul de legume călite.

Se strânge uşor cu mâna pieptul umplut, se acoperă deasupra tăieturilor cu fâşia de ardei kapia roşu, deasupra ardeiului se acoperă cu fâşiile de jambon, apoi cu grijă se leagă pieptul cu aţă de bucătărie. Sub aţă se introduc frunzele de dafin şi felii subţiri de usturoi, se piperează şi se aşează în tăviţa unsă cu ulei, se toarnă vinul şi tot atâta apă, se adaugă şi câteva boabe de piper negru şi se dă la cuptor cca 30-40 minute, udând din când în când cu sosul din tăviţă. Se taie felii, după ce s-a răcorit puţin şi se serveşte caldă cu diferite garnituri.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reteta va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click!, şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net