Peste 100 de oameni arşi de vii în Rusia FOTO/ VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Numărul victimelor incendiului a ajuns la 109, potrivit unui oficial regional din cadrul comisiei de anchetă a Parchetului rus. Acesta a precizat că "102 persoane au murit în incendiul propriu-zis, iar alte şapte au decedat din cauza rănilor şi arsurilor la spital".

Vezi aici GALERIE FOTO

UPDATE 18:20 Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a semnat un decret prin care ziua de 7 decembrie va fi declarată zi de doliu naţional în memoria victimelor incendiului din Perm.

"Nu au creier şi nici conştiinţă. Au demonstrat o indiferenţă totală faţă de ceea ce s-a întâmplat ... Trebuie să fie pedepsiţi aspru", a declarat Medvedev despre patronii clubului mistuit de flăcări.

UPDATE 17:30 Guvernatorul din Perm, Oleg Cirkunov, a anunţat trei zile de doliu începând de sâmbătă.

"În timpul celor trei zile de doliu, steagul Rusiei şi cel al Teritoriului Perm vor fi coborâte în bernă. Posturile de radio şi televiziune, precum şi instituţiile culturale sunt rugate să îşi înceteze toate evenimentele distractive în aceste zile", a anunţat serviciul de presă al guvernatorului.

Vezi aici imagini de la incendiu

Cel puţin 109 persoane au murit într-un restaurant din Perm (Urali) în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu provocat de un foc de artificii, cea mai gravă catastrofă de acest tip înregistrată în ultimii ani în Rusia.

"Potrivit datelor actuale, 109 persoane au murit şi 134 sunt rănite", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional pentru Situaţii de Urgenţă de la Perm (1.400 de kilometri est de Moscova).

Bilanţul a crescut de la oră la oră, în condiţiile în care un număr mare de răniţi, suferind de răni de gradul II şi de intoxicaţie cu monoxid de carbon, se aflau în stare foarte gravă, iar cel puţin şapte dintre ei au decedat la spital, a precizat secţia locală a Ministerului Sănătăţii.

Circa 230 de invitaţi, printre care numeroşi angajaţi ai localului şi apropiaţii lor, sărbătoreau împlinirea a opt ani de la înfiinţarea restaurantului "Calul însetat". Incidentul sa produs în jurul orei locale 1.15 (22.15 ora României), a explicat poliţia locală.

Focuri de artificii la originea dramei

"Au avut loc focuri de artificii, iar unul dintre ele a atins un plafon de plastic, aprinzând totul. Oamenii s-au panicat şi au murit arşi, călcaţi în picioare sau intoxicaţi", a declarat reprezentantul local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Igor Orlov, citat de ITAR-TASS.

Este posibil ca scântei din artificii să fi atins şi panourile de lemn de pe pereţi, în cazul în care calitatea materialului pirotehnic folosit nu este pusă la îndoială, a anunţat o sursă din forţele de ordine, citată de Interfax.

Primele imagini difuzate de televiziunile ruse au arătat echipe de salvare transportând răniţi pe tărgi sau în braţe până la ambulanţe.

Anchetatorii au respins repede pista teroristă

"Incidentul a fost cauzat de o încălcare a regulilor privind utilizarea materialului pirotehnic", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului de anchetă al Parchetului, Vladimir Markin, pentru postul de ştiri Vesti 24. "Nu este în niciun caz un act terorist, pot să confirm 100%", a adăugat el.

Potrivit unor surse din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, artificiile care s-au aflat la originea dramei trebuia lansate în aer liber şi este interzisă utilizarea lor în spaţii închise.

Preşedintele Dmitri Medvedev i-a cerut în cursul nopţii "premierului Vladimir Putin să formeze o comisie guvernamentală pentru a lămuri circumstanţele dramei şi oferi ajutorul necesar victimelor şi familiilor lor"; a precizat purtătoarea de cuvânt a Kremlinului, Natalia Timakova, citată de Interfax.

Ministrul pentru situaţii de urgenţă Serghei Şoigu, cel al sănătăţii Tatiana Golikova şi cel de interne Raşid Nurgaliev au ajuns la Perm la ora locală 8.30 (5.30 ora României), pentru a organiza asistenţa acordată vctimelor.

Un Iliuşin-76, având la bord medici, psihologi şi echipamente care permit transportarea răniţilor a aterizat în cursul nopţii în oraşul din Urali, provenind de la Moscova.

Această nouă catastrofă intervine la o săptămână după atentatul vizând tenul Nevski Express, care circula pe ruta Sankt Petersburg -Moscova. 26 de persoane şi-au pierdut viaţa în atac.

Familiile victimelor din incendiul la Perm vor primi 3.400 de euro

Familiile victimelor care şi-au pierdut viaţa în într-un restaurant din Perm (Urali) în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu provocat de un foc de artificii, vor primi circa 3.400 de dolari compensaţie, au anunţat sâmbătă autorităţile locale citate de RIA-Novosti.

"Decizia a fost luat în timpul unei întâlniri de urgenţă a administraţiei Perm", potrivit unui comunicat.

Unul dintre proprietarii restaurantului şi directoarea au fost arestaţi pentru nerespectarea regulilor de securitate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă a Parchetului, Vladimir Markin, citat de AFP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net