Pentagonul alocă 50 de milioane de dolari pentru baza militară din România

Ultima actualizare:

Administraţia Barack Obama a anunţat în septembrie că renunţă la planul de amplasare a unor elemente ale scutului antirachetă în Polonia şi Cehia.

Colonelul Gary Russ, comandantul Joint Task Force-East (JTF-East), a declarat că nimeni din România sau Bulgaria nu a pus la îndoială ceea ce fac Statele Unite în aceste ţări, de la anularea proiectului scutului antirachetă.

"Ne-am luat angajamente şi ei nu au avut niciodată vreo conversaţie deschisă pe tema retragerii JTF-East", a declarat Russ, care conduce cel mai mare contingent militar american ce operează în Europa de Est.

"Cred că ambele (baze) ilustrează angajamentul important (faţă de Europa de Est)", a adăugat el.

O parte a acestui angajament se concretizează sub forma unei baze militare în valoare de 50 de milioane de dolari în România, care ar putea găzdui 1.600 de militari americani, şi a unei unităţi în valoare de 60 de milioane de dolari pentru 2.500 de militari, în Bulgaria.

Lucrările de construcţie la baza din România ar urma să se încheie în următoarele două luni, iar baza din Bulgaria ar putea fi deschisă în 2011 sau 2012. Bazele, finanţate de SUA dar deţinute de autorităţile române şi bulgare, vor fi folosite în comun de Statele Unite şi forţele ţărilor-gazdă, a preciat Russ.

James Robbins, de la institutul American Foreign Policy Council, din Washington, a declarat că eforturile SUA din România şi Bulgaria fac parte dintr-o strategie globală de redesfăşurare începută în primii ani ai administraţiei Bush, pentru a muta forţele americane din Germania spre est.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net