Pensionari disperaţi: «Trăim o foame ca-n `33!»

Citeste tot despre: 

Scene greu de imaginat, în care eroi fără voie sunt pensionarii flămânzi, au loc de trei ori pe săptămână în curtea Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari „Omenia” din cartierul bucureştean Rahova.

„A venit? Cred că a venit, uite lădiţele". A venit, dar stai la rând!". Asta se striga ieri dimineaţă, când de-abia se crăpase de ziuă în curtea CAR Omenia.

Peste 200 de pensionari, ca nişte stafii încolonate, aşteptau de la ora 4.00 să primească două pâini gratis. Nebunia a început pe la 7.00, pentru că mai rămâneau 15 minute până aveau să se împartă cele două sute de franzele.

„Trăim o foame ca-n '33! De ce ne vor morţi?", ţipă ca din gură de şarpe unul dintre bătrâni, atunci când vede că este fotografiat. Se trage de pungi, oamenii se îmbrâncesc şi se înjură printre dinţi.

Fiecare bătrân primeşte câte o franzelă

Norocoşii pleacă fericiţi că azi au ce să pună pe masă. Ceilalţi îşi împăturesc trişti sacoşele şi pleacă oftând spre casă. „Azi n-a fost să fie...".

Tatiana Turcu, 72 de ani, pensionară: "Mă înţeapă inima de foame. Mănânc numai ceai cu pâine. Şi ceaiul mi-l fac din zahăr ars. Am 5 milioane de lei pensia, dacă îmi iau şi din ăştia, nici nu-mi mai permit să mor măcar!"

Mai citeşte:

Ministrul muncii încearcă să calmeze spiritele: «Taxele şi impozitele nu cresc anul acesta»

Ce scade, ce dispare, ce se impozitează: lista măsurilor luate de Guvern

Constrângerile lui Boc, continuate cu măsuri şi în 2011

Alimentele se scumpesc cu 15%, dacă se aprobă legea evaziunii fiscale

Loading...