«Pele»Mugurel Buga râde de arbitrii din Grecia!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mugurel Buga a fost transferat în această iarnă la Xanthi Skoda, echipă pentru care a înscris de patru ori în retur. Deşi condiţiile de pregătire sunt mai bune decât la noi, fotbalistul susţine că nivelul campionatului elen este mult mai scăzut decât Liga I.

Buga a părăsit România şi Rapidul pe uşa din dos. A plecat la Xanthi Skoda, pentru bani şi familie, după cum spune el. Impactul cu fotbalul elen nu a fost uşor, iar Buga recunoaşte că a avut probleme de acomodare.

„La început mă simţeam în plus pe aici. Colegii au fost super cu mine. Încet încet am început să-mi fac mulţi prieteni. Avem în echipă şi nigerieni şi palestinieni, aproape toate naţiile. Condiţiile de aici sunt extraordinare, totul este organizat la superlativ", spune Buga, care este coechipier cu Florin Stîngă.

Fostul căpitan de la Pandurii e şi naşul lui „Pele", motiv pentru care în familie românii se simt ca acasă. Ce a mai rămas neschimbat faţă de România?

„Cu siguranţă, arbitrii. Credeam că doar la noi avem parte de arbitraje dezastruoase, dar aici e şi mai rău. Mi-au anulat un gol perfect valabil foarte frumos acum două etape. Avem echipă bună, dar suntem ghinionişti. De exemplu în penultimul meci, am condus cu 2-1 în minutul 88 şi în 92 am primit gol".

Cu trei etape înainte de final, Xanthi a acumulat 28 de puncte şi se află pe un loc retrogradabil.

„Când am ajuns aici eram pe loc de Europa League, acum suntem la retrogradare. Eu zic totuşi că ne salvăm. Avem doar un meci greu la Olympiakos, apoi jucăm contra lui Mara şi Iacob, la Iraklis", a mai declarat Buga.

El nu a avut timp să vorbească cu cei doi. „Am văzut că şi ei marchează meci de meci. O să stăm la o băută după jocul cu ei. Noi avem şpriţul nostru. Nu o s-o dăm pe Ouzo de al lor", a precizat acesta.

Vin doar 500 de spectatori la meci!

Despre suporterii lui Xanthi, Mugurel Buga spune că sunt cuminţi.

„Nu se compară cu nebunia aia de la Rapid. Aici dacă vin 500 de suporteri e mult. În general, lumea este liniştită. Fără prea mari griji. Aş putea trăi şi 1000 de ani în Grecia", dezvăluie fotbalistul.

El ţine în continuare legătura cu foştii săi colegi de la Rapid. „Vorbesc mereu cu Grigorie, cu Iencsi, cu Lazăr! Le ţin pumnii. Eu sper să câştige titlul, dar toată lumea are mereu ceva împotriva Rapidului", crede atacantul de 32 de ani.

Şi-a luat familia cu el la Xanthi

simeon stalpnicul png

Mugurel Buga a semnat pe doi ani cu Xanthi şi primeşte 160.000 de euro pe an salariu. În cazul în care echipa va retrograda el va părăsi gruparea antrenată acum de Ioannis Matzourakis, fost jucător la CFR Cluj şi Rapid, în anii ‘70.

Buga a primit din partea clubului o Skoda Octavia şi când se plictiseşte fuge la Salonic, oraş în care ajunge după două ore de condus.

„Xanti e un oraş mic, de 50.000 de locuitori. I se spune şi oraşul celor o mie de culori, pentru că în fiecare sâmbătă se ţine un bazar în centrul oraşului, unde totul e multicolor", explică Buga. Fostul rapidist şi-a luat în Grecia şi familia, pe soţia sa Claudia şi băieţelul Alex.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net