Patriarhul Daniel despre fratele său: «E bolnav de invidie»

Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Scandalul între Preafericitul Patriarh Daniel şi fratele său pe bunuri pământeşti continuă. Capul Bisericii Ortodoxe Române spune că despre acesta că este bolnav de invidie şi că poate fi cu greu vindecat, după ce Gheorghe Ciobotea l-a acuzat că l-a dat afară din casa părintească, din localitatea Dobreşti (jud. Timiş), după ce a falsificat documente.Ca urmare, Gheorghe Ciobotea a decis să treacă la catolicism.

Patriarhul Daniel continuă să stârnească rumoare printre români după ce tocmai el nu îşi iubeşte aproapele. Chiar dacă fratele lui mai mare, Gheorghe Ciobotea a renunţat să meargă la liceu sau la facultate tocmai pentru că familia din care provine Patriarhul era prea săracă, iar părinţii au decis să îl trimită la şcoli doar pe Daniel, între cei doi fraţi nu e loc de pace.

„La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele şi a donat pământul şi casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea şi copilaşii mei am fost aruncaţi în stradă", susţine Gheorghe Ciobotea, care îşi câştigă existenţa, în prezent, din oierit.

Omul a reuşit să îşi cumpere o fostă fermă a C.A.P şi mai are câteva terenuri, iar viaţa lui e mai grea cu fiecare zi care trece.

În timp ce Patriarhul clădeşte biserici şi mănăstiri, vizitează ţara şi face donaţii, Gheorghe Ciobotea încearcă să facă rost, în fiecare zi, de bani pentru a cumpăra măcar o pâine.

"Credeţi că viaţa mea e uşoară. Trăiesc din oierit şi din ajutoarele vecinilor şi Bisericii Catolice. Şi în timpul ăsta, credeţi că îmi mai rămân bani ca să îi donez Bisericii Ortodoxe?", a mai spus Gheorghe Ciobotea.


    Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Renunţă la ortodoxie

„Daniel nu mai este fratele meu. Eram în stare să ucid pentru el, dar acum să nu îl mai văd în faţa ochilor. L-am rugat să îşi salveze nepoţii de la oierit şi să îi angajeze în construcţii la mănăstirea de la noi din sat. Nu a vrut. Vă întreb dacă aşa se comportă un frate", adaugă Gheorghe Ciobotea.

Gheorghe Ciobotea spune că atitudinea fratelui său îl face să renunţe la ortodoxism. „Sunt sătul de morala ortodoxă făcută de cel care mi-a fost frate. Dacă asta e învăţătura ortodoxă, atunci eu renunţ la ea. La noi în sat se ridică o biserică catolică şi o să mă mut la ei", conchide fratele Patriarhului.

Patriarhul Daniel: Fratele meu e invidios

Preafericitul Patriarh Daniel a replicat, printr-un comunicat de presă, că locuinţa părintească a fost donată mănăstirii din localitatea Dobreşti, după ce fratele său a lăsat-o să se degradeze. În plus, toate demersurile s-au făcut pe cale legală.

"Din păcate, domnul Gheorghe Ciobotea a devenit ostil prezenţei mănăstirii în localitate şi invidios pe faptul că monahii sunt ajutaţi în activitatea lor de către Patriarhul României. Din acel moment, a fost greu de comunicat cu domnia sa, care a hotărât să nu mai meargă la biserica din sat, ci la alte biserici din localităţile învecinate", se precizează în comunicatul emis de BOR.

"În acest context, mai precizăm faptul că domnul Gheorghe Ciobotea a refuzat departajarea între fraţi a terenurilor agricole moştenite de la părinţi, de teama donării către mănăstire a terenurilor care revin de drept fratelui şi surorii sale. În prezent, toate aceste terenuri agricole moştenite de la părinţi pot fi folosite în exclusivitate de către domnul Gheorghe Ciobotea, întrucât el locuieşte în sat cu familia sa. Aşadar, se constată permanent că invidia este o boală sufletească foarte greu de vindecat", se mai arată în comunicat.

Citeşte articolul complet pe adevărul.ro.

Mai citeşte:

Patriarhul, cu limuzina la întâlnirea de liceu

Patriarhul Daniel poartă cruci de 14.000 de lei. Ce părere ai?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net