Papagalii de la circ sunt dresaţi cu «marijuana»

Ultima actualizare:

Ca să facă tot ce spun dresorii, zburătoarele au în meniu o plantă care le face docile, un soi de „marijuana" păsărilor.

Elena şi Evgheni Smarlovski din Rusia dresează animale de 35 de ani, iar de trei ani s-au reprofilat pe papagali din rasa Agaporniden. Au constatat că nu sunt foarte uşor de dresat.

„Nu sunt deloc inteligenţi, aşa că ne trebuie foarte multă răbdare cu aceşti papagali. De pedepsit nici nu se pune problema, singura modalitate să te înţelegi cu ei e să le faci pe plac", spune rusul Evgheni.

Papagalii sunt înnebuniţi după o planta, denumită dughie roşie şi sunt în stare să facă orice pentru ea. „E un fel de marijuana pentru papagali. Când o văd în faţa ochilor, se liniştesc şi devin cele mai ascultătoare păsări din lume. Răspund la comenzi şi sunt supuse", povesteşte dresorul.

Acesta recunoaşte că apar situaţii în care planta nu dă niciun rezultat. Una dintre ele s-a petrecut la primul antrenament susţinut în România. „A intrat o pisică peste noi şi au zburat, înnebuniţi. N-a fost cale să-i calmez cu nici o marijuana, cu nimic...", şi-a amintit păţania, dresorul de papagali.

Se dau pe tobogan

Piesa de rezistenţă a spectacolului cu papagali este momentul în care micuţele păsări se bat să se dea pe un tobogan în miniatură.

Deşi nu sunt foarte inteligente, înaripatele devin ascultătoare când sunt recompensate cu „marijuana pentru păsări". Cele mai neascultătoare, Billy, Bonnie şi Cis primesc porţie dublă de mâncare ca să se liniştească.

Îi vedem la Circul Globus

Cei 12 papagali, dar şi cai andaluzieni şi câini de zăpadă pot fi văzuţi, în cel mai recent spectacol ce are loc la Circul Globus.

A IX-a ediţie a „Galelor Circului Globus" e un eveniment ce reuneşte unii dintre cei mai buni dresori din lume, care se întrec în numere de dresaj, acrobaţii sau jonglerii.

Premiera va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00, dar spectacolul continuă duminică la orele 15.00 şi 18.30. Biletele costă între 25 şi 60 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net