Papa le cere iertare copiilor abuzaţi sexual de către clericii catolici

Ultima actualizare:

Mai citeşte:

Papa Benedict şi-a iertat agresoarea după o întâlnire cu ea

Fratele Papei şi-a bătut elevii!

Vaticanul, sufocat de preoţii pedofili

Papa condamnă abuzurile asupra copiilor săvârşite de unii preoţi

Papa: "Preoţii ar trebui să-şi facă conturi pe reţelele sociale"

Într-o scrisoare către catolicii irlandezi, Papa Benedict al XVI-lea şi-a cerut iertare în numele bisericii pe care o păstoreşte. Papa a încercat astfel să reducă furia în creştere din Irlanda din cauza scandalului sexual.

Biserica catolică se află la începutul procesului prin care sunt recunoscute abuzurile săvârşite decenii la rând, în biserici şi parohii, asupra copiilor. Primele scandaluri au apărut în Canada şi Australia în anii '80, notează Al Jazeera.

De asemenea, abuzuri sexuale asupra minorilor au ieşit la suprafaţă în Irlanda încă din anii '90, iar în ultimii zece ani acestea au fost înregistrate şi în Statele Unite. În ultimele luni au fost semnalate astfel de cazuri şi în Germania, ţara unde s-a născut suferanul pontif.

De curând, plângeri de abuzuri au ieşit la iveală în Olanda, Austria şi Elveţia.

Foştii copii abuzaţi cer dreptate

Un grup format din victime ale abuzurilor, "Unul din patru", a anunţat deja în presa irlandeză, că doreşte ca Papa Benedict să spună "în mod clar şi fără echivoc ", că biserica "la cel mai înalt nivel ", a ştiut întotdeauna despre cazurile de abuz.

Într-o scrisoare publică, victimele îi cer Papei să declare că biserica catorlică a purtat deliberat o politică de acoperire, "de protejare a celor care abuzau sexual de copii, în scopul de a evita scandalul, fără a urmări siguranţa copiilor" şi că scandalul a mers dincolo de biserica irlandeză.

Credincioşii catolici au fost şocaţi să afle că, în ultimii cinci ani, trei raporturi judiciare au dezvăluit "rele tratamente, abuz şi cruzime"din partea anumitor clerici, fapte ce au fost muşamalizate de către autorităţile bisericeşti.

Săptămana trecută, Cardinalul Sean Brady, capul bisericii catolice irlandeze, şi-a cerut iertare pentru că, în timpul unui scandal din 1975, a convins doi copii abuzati de un preot, să jure că vor păstra secretul.

Citeşte aici întreg articolul

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net