Palatul unui Dracula german a fost scos la licitaţie

Ultima actualizare:

Este vorba de Palatul Schenkendorf, cu un parc de cinci hectare, scos la vânzare la un preţ iniţial de 535.000 euro, după cum a anunţat vineri un purtător de cuvânt al judecătoriei din localitatea Luckenwalde, la sud de Berlin, responsabil cu licitaţia, potrivit căruia s-a prezentat deja o persoană interesată.

Palatul, în stil neoclasic, a fost cumpărat în 1995 de Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Principe de Kretzulesco, care în realitate nu era altul decât brutarul Ottomar Berbig.

Cu zece ani înainte, el o cunsocuse pe Ekaterina Olympia Caradja Kretzulescu, o bătrână în vârstă de 96 de ani înrudită în linie directă cu familia lui Vlad Ţepeş şi care l-a adoptat.

Dracula german s-a făcut cunoscut prin faptul că a găzduit în palatul său, în afară de turnire medievale şi concerte, serbări de binefacere împreună cu Crucea Roşie pentru a obţine mai ales donări de sânge.

Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Principe de Kretzulesco, ruinat, s-a văzut obligat să părăsească palatul în 2006, cu un an înainte de moartea sa, survenită la vârsta de 67 de ani, şi să trăiască împreună cu soţia sa şi un copil într-o locuinţă dintr-un sat apropiat.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net