Palatul CEC şi Sala Palatului vor fi luminate în albastru

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Palatul CEC şi Sala Palatului vor fi luminate, sâmbătă seară, în albastru, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului, ce este marcată pe 14 noiembrie.

Evenimentul este organizat printr-un parteneriat multiplu al Cluburilor Lions din Bucureşti cu Banca CEC şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Lumina albastră din luna noiembrie - luna dedicată luptei împotriva diabetului - pe clădirile semnificative din marile oraşe de pe tot mapamondul formează un lanţ universal, care doreşte a atrage atenţia asupra bolii diabetice, a pericolelor diabetului şi asupra necesităţii educaţiei şi prevenţiei acestei maladii.

Sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 11 şi 19, sute de persoane se vor putea testa gratuit pentru depistarea diabetului şi vor fi îndrumate către Institutul Naţional de Diabetologie 'N. Paulescu'.

"Este necesară informarea populaţiei, iar atragerea atenţiei asupra diabetului este binevenită", a declarat dr. Andrei Kozma, fost Guvernator al Lions România, unul dintre organizatorii evenimentului.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului se marchează în întreagă lume pe data de 14 noiembrie, începând cu 1991, fiind declarată de Federaţia Internaţională de Diabet şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Această federaţie întruneşte societăţi ale endocrinologilor din 140 state şi desfăşoară activităţi în toate ţările lumii.

La data de 14 noiembrie 2007 s-a ţinut pentru prima dată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, sub patronajul Naţiunilor Unite, ca replică la Rezoluţia Naţiunilor Unite din decembrie 2006, în care diabetul era recunoscut ca boală universal răspândită.

Vezi aici imagini cu alte clădiri din lume, luminate în albastru.

A fost pentru prima dată când în legătură cu o boală necontagioasă s-a recunoscut faptul că pune o problemă de sănătate serioasă cu caracter universal, la fel ca în cazul malariei contagioase, al tuberculozei şi al HIV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net