Pacheţele de primăvară - Cristina Burghelea

Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 morcov, 1/2telina, 2 fire ceapa verde, 5 frunze salata sau varza chinezeasca, 1 ardei gras, 5 ciuperci shiitake (sau daca nu, sunt bune si champignons), o mana de fidea (paste) de orez fiarta, ulei de masline, de susan (optional), sos de soia, optional : ghimbir ras, 1 pachet de foi de placinta, 1 albus de ou.

Preparare: Se taie legumele fidelute, pe lung. Se calesc toate intr-o tigaie cu ulei de masline si soia. Se condimenteaza cu sare si piper. La final de tot se adauga si fideaua de orez fiarta inainte. Se bate albusul de ou separat pentru uns marginile foii.

Se pregateste cate o foaie de placinta (chinezii folosesc foi de orez dar se rup foarte tare asa ca romanii nu au dexteritatea lor, iar cele de placinta, din comert sunt excelente inlocuitoare), se pune in coltul foii cate o gramajoara de amestec de legume. Marginile foii se ung cu albus de ou ca sa se lipeasca si sa nu se desprinda la prajit si se ruleaza frumos sub forma unui pachet. Se pune la prajit in ulei incins pana se rumeneste pe ambele parti (2 minute).

Se scoate pe servetel si se serveste cald sau rece alaturi de un sos dulce sau picant de rosii.

Sunt exceptionale! Pofta mare!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reteta va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click!, şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

image
image
image
image
image
image
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net