Ovidiu scapă de cancer dacă are bani de tren!

Ultima actualizare:

    “Dumnezeu a ţinut cu noi”
“Dumnezeu a ţinut cu noi”

Ovidiu Corcodel are 4 ani. I-a împlinit în spital, pe 5 august 2009. Mămica lui a plâns pe furiş. Întâi de durere, fiindcă nu a putut să-i facă tort. Apoi, de fericire că băieţelul ei trăieşte şi că doctorii îl vor face bine.

Din 15 mai 2009, Ovidiu era internat în secţia de Oncopediatrie a Spitalului „M.S. Curie" din Bucureşti, cu diagnosticul Limfom Malign Non Hodgkin (cancer de sânge) şi cu o tumoră malignă la plămâni.

Ovidiu a căzut brusc din picioare, într-o seară, în căsuţa lor din comuna Tortomanu, judeţul Constanţa. Nu mai respira, se învineţise. O tumoră în plămâni - asta s-a văzut prima dată la spitalul din Medgidia.

Medicii le-au spus părinţilor că tumora, malignă, se cuibărise în pieptul lui Ovidiu cu alte şase luni înainte. Nimic, niciun semn, absolut nimic nu le-a dat de bănuit părinţilor că Ovidiu ar fi fost bolnav de ceva.

simeon stalpnicul png

De la spitalul din Medgidia, Ovidiu a fost trimis la oncopediatrie, la Spitalul „M.S. Curie" din Bucureşti, unde a început tratamentul chimioterapeutic.

Până pe 30 octombrie 2009, Ovidiu a făcut 6 cure de citostatice, iar medicii spun că are şanse mari de vindecare, analizele fiind din ce în ce mai bune.

Micuţul cu ochii ca marea mai trebuie să facă încă 6 luni cure de citostatice şi, dacă norocul o ţine tot aşa, nu mai face nici operaţie. În septembrie a făcut analize şi radiografii, tumora nu se mai vede.

Ana şi Gheorghe, părinţii lui Ovidiu, au vândut tot ce s-a putut. Vite, păsări - ce aveau prin curte - ca să aibă bani de drum în fiecare lună, din Tortomanu până la Bucureşti şi înapoi, să cumpere hrană şi medicamente pentru copil. Sunt de la ţară, viaţa este grea, de lucru nu se găseşte.

Tatăl îşi caută de lucru cu ziua pe la oraş. Ana este singura care are un venit sigur, 630 lei, indemnizaţia de însoţitor al copilului. Din ei, cam 400 se duc pe transport deoarece Ovidiu vine de două ori pe lună la tratament.

Are mari şanse să se vindece complet şi ar fi atât de trist să se sfârşească totul din cauza unui bilet de tren!

Vreţi să-l ajutaţi voi?

Mai citeste!

S-o salvăm pe Ştefania! Acum e hrănită prin furtun

Fii bun, ajută!

CONT LEI: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

CONT EURO: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

 CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

*******************************************************************

Sute de copii aşteaptă o mână întinsă

* Ştiaţi că într-un singur an, lună de lună, prin trei secţii de oncologie pediatrică din trei spitale bucureştene îşi trăiesc chinul vieţii şi al morţii peste 220 de copii şi adolescenţi? Alte câteva sute sunt internaţi prin spitalele din ţară.

* Ziarul Click! vă va spune o parte din poveştile lor triste deoarece aceşti copii au nevoie de noi toţi ca să trăiască.

Cancerul îi doboară doar pe cei diagnosticaţi prea târziu sau ai căror părinţi nu ştiu sau nu găsesc resurse să se lupte. Micuţii sunt viteji si, chiar dacă nu înţeleg de ce sunt bolnăviori, ştiu că trebuie să stea în spital, ca „nenea" sau „tanti" doctor să-i vindece.

Îşi iau porţia de chimoterapie sau radioterapie - unii sunt operaţi, iar mulţi dintre ei supravieţuiesc.

Pleacă acasă după două săptămâni sau o lună - dacă „au noroc". Chiar şi fără un picior sau o mână, fără un rinichi sau o coastă, fără păr, fără gene şi sprâncene.

Dacă nu au noroc din prima, stau cu lunile în spital. Cei care rezistă cu anii au deja două domicilii, unul fiind spitalul.

* Din lumea noastră mare, plină de necazuri mici, am nimerit în lumea lor mică, plină de necazuri mari. Două lumi.

Fiţi buni şi, împreună cu Click!, ajutaţi-i!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net