Orfana Kara va «zbura» 8.000 km

Citeste tot despre: 

Kara este un pui de leu care a avut o viaţă grea în România, dar azi pleacă în Africa unde va fi liberă într-o rezervaţie de peste 1.200 de hectare. Împreună cu ea vor "zbura" alţi cinci lei, trei de la Grădina Zoologică din Slatina şi doi din Bulgaria.

În urmă cu doi ani, o leoaică de la Grădina Zoologică din Tecuci a făcut pui, două leoaice sănătoase, dar la câteva ore mama a murit.

Un îngrijitor a dat puii unui bărbat înstărit, dintr-o comună apropiată Tecuciului. Acesta le-a ţinut aproape doi ani într-un ţarc de 500 de mp şi a invitat lumea să îi vadă achiziţia.

Nu pentru mult timp însă, pentru că sora geamănă a Karei a fost sfâşiată de un pitbull al proprietarului şi a murit din pricina rănilor. În cele din urmă, cetăţeanul şi-a dat seama că este greu să hrăneşti un leu: doi viţei într-o lună.

Aşa că a dus-o înapoi la Zoo pe orfana Kara. Ieri, felina a început un drum lung, de 8.700 de km, spre Africa de Sud.

Azi, se întâlneşte cu noi prieteni: trei lei de la Grădina Zoologică din Slatina şi cu două feline chinuite de un particular din Bulgaria.

Kara va sta trei zile într-o cuşcă standard, cu 80 cm lăţime şi 1,70 m lungime. Punctul final al călătoriei este rezervaţia Lionsrock, cu o suprafaţă de 1.250 de hectare. Va găsi acolo alţi 24 de lei scăpaţi din mâinile unor particulari din România.


Loading...