Oraşul Voluntari, cu un pas mai aproape de Bucureşti

Ultima actualizare:

    Edilii pregătesc alipirea  oraşului Voluntari de  Bucureşti, printr-un referendum
Edilii pregătesc alipirea oraşului Voluntari de Bucureşti, printr-un referendum

Peste 76% din locuitorii oraşului Voluntari au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu modificarea delimitărilor teritoriale ale oraşului Voluntari, în vederea transformării lui în sectorul 7 al Capitalei?".

Locuitorii oraşului Voluntari au votat, duminică, atât pentru alegerea viitorului preşedinte al României şi pentru reducerea numărului de parlamentari, cât şi pentru modificarea delimitării teritoriale a oraşului, în vederea transformării acestuia în sectorul 7 al capitalei.

Din cele 28.560 de persoane înscrise pe listele electorale au participat la vot 15.703 (54%). Din aceştia 12.034 (76,63%) au răspuns cu "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu modificarea delimitărilor teritoriale ale oraşului Voluntari, în vederea transformării lui în sectorul 7 al Capitalei?" şi 3.480 au răspuns "NU".

Deşi în ultimele zile au fost discuţii între locuitorii din Pipera şi cei din Voluntariul Vechi în ceea ce priveşte alipirea la Capitală şi locuitorii cartierului Pipera au fost de acord cu propunerea edilului Florentin Costel Pandele şi a consilierilor locali. Astfel din cele 2809 de voturi exprimate de locuitorii din Pipera, 2046 au fost pentru transformarea oraşului în sectorul 7 al Capitalei şi doar 734 au fost împotrivă.

Edilul susţine că din veniturile oraşului, nouă milioane de euro sunt dirijate, anual, pentru echilibrarea bugetului judeţului Ilfov.

"Am spart gheaţa cu acest referedum în ceea ce priveşte constituirea zonei metropolitane a Bucureştiului", susţine Pandele.

Pentru ca opţiunea locuitorilor oraşului Voluntari să se transforme în realitate este nevoie ca şi locuitorii Capitalei să fie de acord cu schimbarea şi să-şi exprime acordul tot printr-un referendum.

Comuna Voluntari a devenit oraş în 2003, în urma unui alt referendum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net