Opresc circulaţia la metrou!

Ultima actualizare:

"În discuţiile avute cu reprezentaţii conducerii Metrorex, pentru încheierea unui contract colectiv de muncă începând cu data de 1 noiembrie, aceştia au venit cu un mandat în care se spune că pot discuta despre orice, în afară de drepturi salariale şi finanţări. Am declanşat conflictul de muncă deoarece constituţia prevede obligativitatea negocierilor pentru drepturi salariale, iar administraţia ne pune în imposibilitatea de a face acest lucru", a explicat Rădoi.

Acesta a precizat că Ministerul Finanţelor a trimis o solicitare administraţiei să se încadreze într-o majorare salarială de 6,5 la sută pe 2009, deşi creşterea iniţială obţinută era de 23 la sută.

"Domnul Pogea vrea ca indicatorii de performanţă ai Metroului, care au crescut cu 33 la sută în acest an, să nu fie luaţi în seamă la salarizare. Ori, metroul a ajuns să transporte 650.000 de călători pe zi, în condiţiile în care avem uneori şi 2.000 de oameni pe garnitură, staţii mai multe şi acelaşi număr de angajaţi. Având în vedere că ar mai trebui angajaţi încă 500 de oameni pentru asigurarea siguranţei circulaţiei, noi cerem majorarea salariilor cu circa 26,5 la sută pentru anul 2010, adică 20 la sută creşteri de productivitate şi 6,5 la sută armonizat cu inflaţia", a mai spus Rădoi.

În total, la Metrou sunt circa 5.000 de angajaţi, 4.320 la Metrorex şi 500 la Alstom, care asigura mentenanţa metroului bucureştean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net